Volker Reuter, Reuter & Heka,

"Stevige vraag naar Spaanse uien en lokale uien uit de Pfalz"

Ondanks de huidige horecasluiting vinden aardappelen, uien en knoflook hun weg naar de consument. Volker Reuter, vestigingsmanager van Reuter & Heka op de groothandelsmarkt in Duisburg, constateert dat met name kwalitatief hoogwaardige uien goed in de smaak vallen bij kopers op bijvoorbeeld weekmarkten en in speciaalzaken.

In januari en februari verloopt de afzet traditioneel wat trager. "Ook was er natuurlijk de koudegolf, die een merkbaar effect had op de markten. Maar we zijn blij dat we in deze tijden van Corona überhaupt mogen werken en wij er voor onze bestaande klanten kunnen zijn," aldus de groothandelaar.

Het team van Reuter & Heka met rechts Volker Reuter

Reuter & Heka is al zo'n 40 jaar gevestigd op de Duisburgse groothandelsmarkt en bedient een brede regionale klantenkring. "Onze klantenkring bestaat voor ongeveer een derde uit de horeca, een derde uit weekmarktverkopers en een derde uit retailklanten. Daarom heeft de sluiting van de horeca ons ook minder getroffen," zegt Reuter.

Grote vraag naar uien
Een aanzienlijk deel van zijn horecaklanten is erin geslaagd om afhaal- of bezorgdiensten op te zetten. "Als gevolg daarvan," zegt Reuter, "zijn de bestellingen uit deze hoek ongeveer gehandhaafd. Spaanse uien verkopen op dit moment redelijk. Ook de uien van klein kaliber uit de Pfalz vinden gretig aftrek. Daarnaast hebben wij tevens rode uien in 10 kg-containers op voorraad."

Het magazijn van het bedrijf: Reuter & Heka heeft naast de hoofdvestiging op de groothandelsmarkt in Duisburg ook een vestiging in Gelsenkirchen.

Ook de ambulante handel neemt een hoge vlucht in deze coronatijden, constateert de vestigingsmanager. In dit segment is er nog steeds veel vraag naar luxe groenten. Reuter: "Wij bieden Franse l'Autrec knoflook aan als gemengd pallet, samen met sjalotten. Deze service wordt bijzonder op prijs gesteld door de wekelijkse markthandelaren in de wijde omgeving. Standaard aardappelen en uien blijven echter de grote afzetmakers. Onbekende artikelen, zoals zoete uien of witte uien, daarentegen zijn slechts sporadisch in trek."

Regionale groothandelspartner nog steeds nodig
Al met al is de directie van het traditionele bedrijf behoorlijk positief over de toekomst. "Los van Corona is de levendige handel op de lokale groothandelsmarkt die er ooit was, de laatste jaren min of meer verdwenen. Veel kopers reizen nu rechtstreeks naar Venlo. Toch ben ik ervan overtuigd dat er meer dan ooit vraag is naar goede aardappelen en uien. Daar heb je gewoon een regionale, flexibele partner voor nodig. Het is niet voor niets dat veel afhalers uit de directe omgeving nog steeds bij ons kopen," concludeert Reuter.

Voor meer informatie:
Volker Reuter
Reuter & Heka GmbH
Auf der Höhe 10
47059 Duisburg, Duitsland
+49 203 311 136
info@kartoffeln-zwiebeln.de
www.kartoffeln-zwiebeln.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven