Chileense export van biologische blauwe bessen stijgt 25%

Volgens het oogst- en exportrapport voor week 7, opgesteld door het Blauwe Bessen Comité van de Chileense Vereniging van Fruitexporteurs (ASOEX), loopt de oogst van blauwe bessen in het centraal-zuidelijke deel van het land nu ten einde. Er worden daar enkel nog beperkte volumes van late rassen geplukt. In het zuiden van Chili neemt de hoeveelheid fruit in de struiken ook af, en de oogst werd er, zoals normaal is in deze periode van het jaar, in het midden van week 7 bemoeilijkt door de regenbuien, aldus het rapport.

In week 6 werd er 3.902 ton geëxporteerd, wat het totaal voor het seizoen op 108.669 ton bracht, 97% meer dan het geraamde cijfer bij het begin het seizoen en 4,7% meer dan in 2019-2020.

52% van de export in het huidige seizoen is naar Noord-Amerika verscheept, 36% naar Europa en 11% naar het Verre Oosten. Het Comité merkt op dat de traditionele markten een groei vertonen vergeleken met 2019-2020. “De export naar Noord-Amerika is met 8% gestegen en die naar Europa met 14%. De zendingen naar het Verre Oosten daarentegen zijn met 27% afgenomen.”

Biologische blauwe bessen
Een groot deel van de toename van de export naar Noord-Amerika is te danken aan de grotere hoeveelheid verzonden biologische blauwe bessen, legt het Comité uit. Tot en met week 6 is die export namelijk met 28% toegenomen. Noord-Amerika ontvangt 78% van de export van biologische blauwe bessen uit Chili, die in totaal al 18.620 ton bedraagt (25% meer dan in 2019/20). Ook Europa heeft dit seizoen al 17% meer Chileense biologische blauwe bessen geïmporteerd. 

Bron: simfruit.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven