Besparing 170 ton plastic

Bonduelle vervangt plastic rond conserven

Bonduelle verwijdert voortaan het plastic uit multi-packs maïsconserven. In plaats daarvan worden de conserven bij elkaar gehouden met een kartonnen verpakking gemaakt van 50% gerecycled karton. Dit bespaart het milieu 170 ton plastic in Europa, wat overeenkomt met maar liefst 6,8 miljoen PET-flessen.

Bij de productie en verbranding van plastic komt CO2 vrij, wat schadelijk is voor het milieu. Ook bestaat het risico dat het plastic, waarvan de ontbinding tot 400 jaar kan duren, in de natuur terechtkomt, aldus het bedrijf in een persbericht.

"Met deze verandering kunnen we een groot verschil maken en zijn we ook een stap dichter bij ons doel van 100% recyclebare of circulaire verpakkingen in 2025. Voor ons is het altijd belangrijk geweest om bij te dragen aan een duurzamere voedselproductie. We hebben een lange traditie op het gebied van duurzaamheid en we streven er altijd naar om beter te worden," zegt Benoît Bonduelle, directeur van Bonduelle Nordics.

Bonduelle is een Frans familiebedrijf dat in 1853 is opgericht. Momenteel beheert het bedrijf wereldwijd meer dan 128.000 hectare met groenten en brengt zij haar producten in ongeveer 100 landen onder verschillende merknamen op de markt. 

Bonduelle werkt actief aan het verkrijgen van de "B Corporation", de certificering voor sociale- en milieuprestaties en is opgenomen in de extra-financiële prestatie-index Gaïa en de index voor werknemersaandeelhouderschap (I.A.S.).

Bron: dagligvarehandlen.dk
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven