Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Plasticvrije verpakking beantwoordt aan Australische 'Home Compost'-standaard

CKF heeft haar internationale accreditaties voor verantwoorde afvalverwerking van verpakkingen uitgebreid nu haar lijn Earthcycle- AGF-verpakkingen beantwoordt aan de Australian Home Compostability-standaard, AS 5810 (2010). 

De verpakking werd getest door het erkende en geaccrediteerde onafhankelijk laboratorium OWS N.V en beantwoordt aan de strengste voorschriften. Zo is de verpakking voor 90% biologisch afbreekbaar en heeft hij geen toxisch effect op compost. CKF heeft nu een aanvraag ingediend om het Australische 'zaailing'-logo op haar retailverpakkingen af te mogen drukken

Het verkrijgen van deze certificering is cruciaal voor de uitbreiding van Earthcycle-verpakkingen in deze regio, evenals voor die van CFK-klant Fresh Berry Co. "Nu bewezen is dat Earthcycle beantwoordt aan de Australische standaard voor thuiscompostering kunnen we ons hiermee onderscheiden. We kunnen ons zachtfruit en cherrytomaten niet alleen aanbieden in een verpakking die 90% minder plastic bevat maar die ook nog eens voldoet een de strengste retailspecificaties voor certificering," zegt John Pettinella, directeur productontwikkeling bij Fresh Berry Co. "We introduceerden het CKF-product drie jaar geleden op de Australische markt in de wetenschap dat CFK onze initiatieven zou steunen en zo beantwoorden aan de specifieke eisen die in Australië van toepassing zijn. We kunnen onze retailklanten onze verse producten nu in een verpakking aanbieden die hun klanten vervolgens zelf thuis kunnen composteren of recyclen."

 

De Earthcycle-lijn AGF-verpakkingen voldoet nu aan de Australian Home Compostability-standaard,, AS 5810 (2010).

De verpakking van Earthcycle spreekt aan bij het groeiend aantal consumenten dat het gebruik van wegwerpplastic terug wil dringen en verantwoord inkopen doet. In juni 2019 wees een enquête van Accenture uit dat 77% van de ondervraagden plastic als zijnde het minst milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal beschouwden. Daarnaast gaf  bijna een kwart van de respondenten aan geen in plastic verpakt voedsel meer te willen kopen¹."

"CFK heeft onze lijst van onafhankelijke milieukenmerken uitgebreid met de AS 5810 (2010)-standaard voor thuiscompostering. We geloven in de Australische markt en in Fresh Berry Co," zegt Brad Dennis, directeur sales en marketing. "We weten dat internationale markten uniek zijn in hun benadering van duurzame verpakkingen en voor Australische telers en retailers was het belangrijk om te kunnen beantwoorden aan de certificering voor thuiscompostering. We wilden het werk van Fresh Berry Co steunen om de markt voor Earthcycle-verpakkingen in dit land te ontwikkelen."

De AGF-verpakkingen van Earthcycle voldoen ook aan de Europese standaarden voor thuiscompostering en zijn FSC (C145472)-gecertificeerd. 

¹Accenture Chemicals Global Consumer Sustainability Survey, 2019

Voor meer informatie: 
Brad Dennis
CKF, Inc.
Tel: +1 (416) 249-2272
bdennis@ckfinc.com
https://ckfinc.com/

John Pettinella
Fresh Berry Co. Pty Ltd.
Tel: (61) 03 9739 1305
john@freshberryco.com.au 
www.freshberryco.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven