Jim Ertler, Premium Fresh

Warm voorjaar en koele zomer zorgen voor goed Tasmaans uienseizoen

De Tasmaanse uienoogst verloopt goed. Een zeer warme lente heeft de oogst goed op gang gebracht. "We hebben een koele zomer en de oogst is goed op gang gekomen met uitstekende volumes en maten. De opbrengst zou ongeveer normaal moeten zijn," zegt Jim Ertler van Premium Fresh.

Jim vertelt verder dat de markten op dit moment een beetje slap zijn, zowel voor de binnenlandse markt als voor de export.

"Op de Australische markt is de vraag buiten de retail niet groot en het aanbod is sterk. Hoewel we niet in een lockdown zitten hadden we te maken met regionale sluitingen en de vraag vanuit de horeca is nog niet helemaal terug naar normaal. In Zuidoost- en Zuid-Australië is er ook een koele zomer, wat een goede kwaliteit en opbrengst oplevert, zodat de prijzen meer een weerspiegeling zijn van het overaanbod dan van een gebrek aan vraag."

"Op de exportmarkten is het een vergelijkbaar verhaal: de supermarkten zijn overwegend goed, maar de mensen zijn terughoudend met bestellen, omdat ze weten dat het aanbod groot is. Alle markten zijn op dit moment erg voorzichtig en de speciaalzaken hebben te lijden gehad onder de lockdowns in Europa."

"Dit gezegd zijnde, zijn er enkele situaties die kunnen helpen om de prijzen te versterken, zoals tekorten op het subcontinent en mogelijke problemen met opslaguien in Europa."

Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
+61 3649 888 88
jim.ertler@premiumfresh.com.au 
www.premiumfresh.com.au 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven