Indiase fruitexporteur start met pitloze watermeloenen

DeccanProduce exporteert druiven, granaatappelen, mango's en fruitpuree vanuit India naar de Europese markt. Het bedrijf verbreedt de afzet nu met nieuwe producten voor de exportmarkt.

Het eerste nieuwe product is een pitloze watermeloen van de Happy Family-variëteit, ontwikkeld door Syngenta en de eerste hoogwaardige, commerciële, pitloze watermeloen op de Indiase markt.

"We voeren momenteel testen uit met telers voor de pitloze watermeloen en leveren hen zaden en ook geven we hen advies. We zullen de meloen promoten zodat het rendement voor de telers ook hoger wordt. Tevens gaan we dit voor andere producten doen," legt Nagesh Shetty van Deccan Produce uit.

"Begin maarkt verwachten we de eerste oogst. We hebben dit op deze manier uitgekiend, omdat het nu warmer gaat worden in India en ook omdat de lokale- en exportprijzen hoger liggen. Het is een hoogwaardig product voor de foodretail. Deze branche heeft al interesse getoond, omdat Indiase consumenten een voorkeur hebben voor verschillende fruitsoorten van hoogwaardige kwaliteit."

Volgens Nagesh verandert er het een en ander in India: voor de meeste fruitsoorten worden nieuwe variëteiten geïntroduceerd en hij hoopt dat dit ook voor andere categorieën gaat gebeuren.

"De initiële opbrengsten zullen laag zijn aangezien dit een proef is, maar we zijn van plan om de volumes stilaan te verhogen. We verwachten van onze eerste oogst 3 of 4 containers naar de Golf te kunnen verschepen," besluit Shetty.

Voor meer informatie:
Nagesh Shetty
Deccan Edibles Pvt. Ltd.
+91 9920136147
sales@deccanproduce.com
www.deccanproduce.com  


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven