Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Shlomi Fogel, Carmel Agrexco:

Israël importeert blauwe bessen die behandeld zijn met methylbromide zonder consument te informeren

Shlomi Fogel is de directeur van Carmel Agrexco, een agro-exportbedrijf dat ook blauwe bessen teelt op de Israëlische Golan Hoogvlakte. Afgelopen maandag schreef hij een brief naar de ministers van Gezondheid en Landbouw, na berichten dat geïmporteerde blauwe bessen worden behandeld met methylbromide. Fogel eist dat deze gegevens op het etiket van de geïmporteerde blauwe bessen komt te staan, zodat de consumenten op de hoogte zijn van deze chemische behandeling.

Volgens Fogel is het gebruik van methylbromide verboden in het land en worden de in Israël geteelde blauwe bessen er niet mee behandeld. De importeurs claimen dat er geen sporen van gewasbeschermingsmiddelen op de blauwe bessen zitten als ze verkocht worden. Het ministerie van Gezondheid eist dat de blauwe bessen worden behandeld met de chemische stof om geïmporteerd te mogen worden. De stof zou daarna verdampen. 

"Wij zijn voor concurrentie op de markt," zei Fogel. "Maar we waren verbaasd te ontdekken dat een voorwaarde voor het ontvangen van een vergunning om blauwe bessen in Israël in te voeren is dat het zachtfruit pas mag worden ingevoerd na te zijn behandeld met methylbromide, wat zoals u weet een chemische stof is die verboden is voor gebruik in Israël," zei Fogel verder.

Volgensstelde Fogel ook vragen over de verschillende eisen voor Israëlische en buitenlandse blauwe bessentelers.

Bron: jpost.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven