PreZero goed op schema

Opening sorteercentrum voor recycling kunststofverpakkingen in Evergem

Na een bouwperiode van meer dan een jaar en precies op schema heeft PreZero Recycling België haar sorteercentrum voor PMD-verpakkingen in Evergem in gebruik genomen. Jaarlijks zullen er in deze geautomatiseerde faciliteit zo'n 80.000 ton ingezameld plastic worden gescheiden. Voor de sortering worden de nieuwste technologieën toegepast om ervoor te zorgen dat het centrum aan de strenge sorteerquota van de Belgische overheid kan blijven beantwoorden. PreZero heeft in totaal €46 mln in deze locatie geïnvesteerd, die zo'n 100 crisisbestendige banen op zal leveren. 

De kernelementen van de faciliteit (naast de mechanische sorteercomponenten) bestaan in totaal uit 26 NIR-toestellen die de PMD-verpakking in 14 fracties sorteren, waaronder polyethyleen, polypropyleen, polystyreen en PET. Tijdens het sorteerproces zorgen speciale robots ervoor dat drankenkartons, PET-trays en HDPE-verpakkingen worden gescheiden. 

Stephan Garvs, directeur van PreZero Duitsland, is erg blij met de tijdige opening van de nieuwe locatie in België. "De ingebruikname van dit sorteercentrum voor PMD-verpakkingen in Evergem versterkt ons netwerk van geavanceerde faciliteiten op Europees niveau. Met het oog op het plan van de Europese Commissie om minimumquota in te stellen voor het gebruik van gerecyclede materialen betekent dit dat we goed gepositioneerd zijn om de toekomstige uitdagingen van de duurzame kringloopeconomie aan te gaan."

In deze context benadrukt Claudy Lejeune, directeur van PreZero België, dat het sorteercentrum in Evergem uitgerust is met geavanceerde technische apparatuur. "De gesorteerde fracties zijn van een kwaliteit waar de verwerkende sector al lange tijd om vraagt. Ik ben ervan overtuigd dat we een belangrijke bijdrage zullen kunnen leveren aan de acceptatie van secundaire grondstoffen." 

Volgens Christian Kampmann, hoofd van PreZero Recycling Duitsland, speelt de nieuwe faciliteit in het Belgische Evergem ook een belangrijke rol in de bredere strategie van PreZero. "De ingebruikname is een nieuwe, belangrijke stap om een bedrijf te worden dat het behoud van eindige grondstoffen in de hele waardeketen implementeert."

Mik van Gaever, operationeel directeur van Fost Plus: "Door de introductie van de recycling zak nam de vraag naar extra capaciteit en nieuwe sorteertechnieken voor de diverse materiaalstromen toe. Efficiënte recycling begint immers bij het nauwkeurig sorteren op materiaaltype. Het PreZero-sorteercentrum is voorzien van geavanceerde technologieën, wat ons in staat stelt om de Europese recyclingmarkt hoogwaardige materialen te leveren. 
Klik hier om het hele persbericht te lezen.


Voor meer informatie: 
PreZero Stiftung & Co. KG
Stiftsbergstraße 1 · D-74172 Neckarsulm, Germany
E-mail: presse@prezero.com
Web: www.prezero-international.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven