Eerste Silphie-verpakking naar Kaufland

OutNature introduceert duurzame verpakking op basis van de silphiumplant

Met OutNature werkt PreZero aan de ontwikkeling van nieuwe en duurzame vezel- en papierproducten voor verpakkingen. Na een succesvolle pilot zal een nieuwe op de silphiumplant (Zonnekroon) gebaseerde verpakking worden geïntroduceerd op de AGF-afdelingen in Kaufland-winkels. 

"Het duurzame concept van OutNature heeft ons absoluut overtuigd. Deze nieuwe plantaardige verpakking versterkt de identiteit van ons eigen K-Bio-merk," zegt Jürgen Schartschinski, hoofd inkoop AGF bij Kaufland. Groenten zoals tuinkers, witte champignons, kastanjechampignons en tomaten van het Kaufland K-Bio-merk zullen het eerst in deze innovatieve verpakking worden aangeboden. 

Het Silphie-papier is bruikbaar voor een veelvoud aan toepassingen. De nadruk ligt echter op verpakkingsoplossingen, met name voor het verpakken van voedingsmiddelen. Dietmar Böhm, operationeel directeur van PreZero: "De lancering van onze verpakking op basis van Silphium bij Kaufland is een uitstekend startpunt voor de introductie van OutNature op de markt en zal ons in staat stellen om onze klanten ook in de toekomst innovatieve verpakkingsoplossingen aan te kunnen blijven bieden. Met OutNature ontsluiten we een geheel nieuwe bron van grondstoffen."

OutNature werd eind 2020 onderscheiden met de Duitse Packaging Award in de categorie 'New Material'. Begin 2021 sleepte zij de WorldStar Award in de categorie 'Packaging Materials & Components" van de World Packaging Organisation (WPO) in de wacht. 

Wat dit idee zo bijzonder maakt is het feit dat de Silphiumplant een energiegewas is dat voorheen uitsluitend werd gebruikt voor de productie van biogas. OutNature past een biothermische methode toe om de plantenvezels te scheiden voor de opwekking van bio-energie. Naast het feit dat het materiaal geschikt is ter vervanging van papier en karton in verpakkingen zal het ook worden getest als toekomstig alternatief voor conventionele plasticverpakkingen. Met OutNature levert PreZero een belangrijke bijdrage aan REset Plastic, de plasticstrategie van Schwarz. 

Voor meer informatie: 
PreZero Stiftung & Co. KG
Stiftsbergstraße 1 · D-74172 Neckarsulm, Germany
E-mail: presse@prezero.com
Web: www.prezero-international.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven