Turks appelseizoen loopt ten einde

"India en Verre Oosten importeerden dit jaar grote aantallen Turkse appelen"

India en landen in het Verre Oosten importeerden dit jaar veel Turkse appelen en de contracten voor volgend seizoen zijn al in de maak. Nu het huidige seizoen ten einde loopt, kijkt één exporteur met tevredenheid terug op de markt dit jaar. 

Het seizoen van Turkse appelen nadert zijn einde. Mushin Riza, exportdirecteur van het Turkse AGF-exportbedrijf Ideal Tarim, vertelt dat hij tevreden is over het verloop van het seizoen. "Het appelseizoen is nog niet voorbij voor ons. Om aan voldoende product te komen, werken we samen met de beste fruittelers in Turkije en beheren we ook onze eigen appel-, peren- en druivenboomgaarden, die alle GlobalGAP-gecertificeerd zijn. In dit stadium van het seizoen zijn onze voorraden bijna uitgeput. India was de grootste importeur van onze rode appelrassen, terwijl het Verre Oosten de grootste afnemer van groene rassen was."

Volgens Riza waren de totale aantallen dit jaar lager dan vorig seizoen. Er was echter geen tekort aan premium appelen. "De totale Turkse appeloogst was dit seizoen lager dan voorgaand seizoen. Klimatologische omstandigheden hadden rondom de oogst impact op de opbrengsten in een aantal teeltgebieden. We oogstten alleen appelen die bewaard en geëxporteerd konden worden dus ondanks de kleinere oogst is de kwaliteit van de appelen prima. Volgend jaar zullen de opbrengsten hopelijk weer hoger uitvallen. Ideal Tarim levert de rassen Starking, Red Delicious en Gala, die een goede kleuring hebben, en Granny Smith."

“Ideal Tarim houdt zich bezig met de import en export van groenten en fruit en is gevestigd in de Turkse stad Istanboel. Vanaf het begin leveren we onze groenten en fruit jaarrond. We zijn er in geslaagd om succesvol en snel te groeien en hebben nu ook onze eigen kantoren in Costa Rica, Nederland en Maleisië. We zijn er trots op dat onze klanten precies weten wat ze van ons kunnen verwachten. Zij geven ons hun specificaties door en wij verpakken precies het fruit waar zij om vragen. We zijn al begonnen met het sluiten van contracten voor volgend seizoen. Momenteel neem ik deel aan GulfFood, wat prima verloopt, en Turkse producten zijn hier zeer bekend. We zijn dan ook blij hier als bezoeker aanwezig te kunnen zijn," zegt Riza tot slot. 

Voor meer informatie: 
Muhsin Riza
Ideal Tarim Urunleri Tic. As
Tel: +90 (530) 552 83 06
Email: ragdag@idealtarim.com.tr 
www.verita.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven