Van aardappelhandelaar tot chipsproducent

“De chips die wij maken is echt met liefde voor de aardappel ontwikkeld”

Tholen – Aardappelhandelaar en chips liefhebber Joost Debeuckelaere van de Stadense aardappelgroothandel Debeuckelaere heeft afgelopen december het roer omgegooid en is zijn eigen chipsproductie gestart. “Onze groothandel levert al sinds 2001 aardappelen aan de chipsindustrie en ik heb altijd in mijn achterhoofd gehouden dat ik een eigen lijn wil. In 2019 kreeg het plan vorm en sinds afgelopen december liggen de eerste zakken Waltson-chips in de schappen.”

“De chips die wij maken is echt met liefde voor de aardappel ontwikkeld. Bij het overgrote deel van de chips die er nu op de markt is, is aardappel niet meer te proeven, omdat er enorm veel flavouring gebruikt wordt. Onze chips is veel puurder en de smaken veel natuurlijker. Dit komt ook door de manier van produceren. We bakken op een lagere temperatuur waardoor er minder acrylamide vrijkomt. We hebben ook wekenlang proefgedraaid, om een zo lekker mogelijk chips te ontwikkelen. Op dit moment hebben we drie verschillende smaken: naturel, paprika en peren en zout. In de loop van het jaar zullen we meer smaken introduceren”, laat Joost weten.

De Waltson-chips zijn gemaakt van de variëteit Lady Claire. “Dit is een ras van de Nederlandse veredelaar Meijer. Een ideaal en lekker ras om chips van te maken. We vinden het belangrijk om met lokale aardappelen en flavours te werken. Zo komen we echt tot een ambachtelijk en lokaal product”, legt Joost uit. Momenteel is de chips bij verschillende buurt- en hoevewinkels te vinden. “Maar we zijn ook bezig om het product bij supermarkten als Delhaize en Carrefour te krijgen. Vaak hebben deze supermarkten een lokale corner, waar het product ideaal past.”

De naam Waltson is een eerbetoon aan de vader van Joost, Walter en ‘son’ verwijst naar zoon. “Zonder mijn vader had ik deze droom niet kunnen waarmaken. Helaas is hij in 2017 overleden en heeft hij deze chips niet kunnen proeven. Hij zou ontzettend trots zijn geweest”, zegt Joost. Ook heeft de naam een internationale feeling. “Voor nu focussen we eerst op België, maar we sluiten export naar onze buurtlanden zeker niet uit. We zijn nog maar sinds december op de markt en hebben nog een lange weg te gaan, maar we zijn content met waar we nu staan.”

Voor meer informatie:
Joost Debeuckelaere
Waltson
+32 51 70 16 25
info@waltson.be 
www.waltson.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven