Michel Lesage, Lesage Champignons

“De champignon profiteert van de stijgende groenteconsumptie en populariteit vleesvervangers”

Tholen – Het koude weer van twee weken geleden stimuleert de consumptie van champignons. Toch merkt Michel Lessage van Lesage Champignons, dat de consument niet al te graag de wagen pakt tijdens de lage temperaturen. “We zagen een klein dipje in de vraag, maar uiteindelijk heeft dit zich dubbel en dik ingehaald en hebben we goed kunnen verkopen. De vorst heeft niet alleen invloed op de verkoop, maar ook op het teeltproces. We werken wel binnen, maar we gebruiken buitenlucht, waardoor het gevaar ontstaat dat installaties of ons grondstof bevriest. Gelukkig zijn we er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Nu tijdens deze lentedagen zien we nog geen terugval in de verkoop. Het is nog niet extreem warm, dus een grote impact heeft het huidige lenteweer nog niet.”

“Kerst is een extreem drukke periode geweest. Het is normaal al een drukke tijd voor ons, maar door het coronavirus aten de meeste mensen thuis en stonden champignons op het menu. Januari is traditioneel ook een drukke maand, omdat mensen dan gaan ‘nieuwjaren’, maar dit jaar mocht dat niet. Desondanks hebben meer mensen thuis gekokkereld en hebben we alsnog mooie volumes kunnen verkopen. Wat ons ook opvalt, is dat mensen meer gespreid hun boodschappen doen in plaats van de piek die we normaal in het weekend zien. Door het telewerken is het makkelijker om even tussendoor een boodschap te halen. Dit maakt het werken voor ons een stuk makkelijker. Echter hopen ook wij dat we snel teruggaan naar het ‘oude’ normaal”, zegt Michel.

Sinds anderhalf jaar merkt Michel dat de consumptie van champignons begint te stijgen. “In de jaren daarvoor merkten we een lichte daling, maar de champignon profiteert van de stijgende groenteconsumptie en de populariteit van vleesvervangers. Tevens bevatten champignons veel vitamine D, dat bijdraagt aan een gezond afweersysteem. Dit klinkt voor veel mensen als muziek in de oren, zeker in deze coronatijden. Inmiddels houdt corona al bijna een jaar de hele wereld in zijn greep en merken we dat de strijd tegen het plastic weer langzaam aantrekt. Eerst konden de producten niet verpakt genoeg zijn, maar de lokroep naar meer duurzame verpakkingen zwelt weer aan. Wij zijn volop opzoek naar een goede oplossing, maar helaas zijn veel oplossingen vrij duur, voor een relatief goedkoop product. Hoewel het niet simpel is, verwachten we dat een goede oplossing zich zal aandienen, daar ben ik van overtuigd.”

Voor meer informatie:
Michel Lesage
Lesage Champignons
Kervijnstraat 79
8531 Bavikhove
+32(0) 56 71 22 88
info@lesagechampignons.be         
www.lesagechampignons.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven