Zuid-Afrikaans pompoenenseizoen eerder van start bij 888 Fruit Company

"Ramadan altijd goed voor hoge pompoenenconsumptie"

Tholen - In 1998 nam de Nederlander Nico Schaft vanuit Frankrijk de eerste pompoenzaadjes mee naar Zuid-Afrika. In de loop der jaren volgden er velen zijn voorbeeld, het waren namelijk geen hybride zaden dus vermeerderen was makkelijk - en waren er goede en slechte jaren, maar Nico is de Zuid-Afrikaanse pompoenen altijd blijven aanbieden. Dit jaar zelfs nog eerder, want afgelopen week arriveerden de eerste muskaatpompoenen voor 888 Fruit Company al bij Cool Control in Maasdijk. "Normaal gaan we begin maart pas van start, maar ik hoorde dat de kwaliteit van de Franse en Portugese pompoenen niet geweldig was, dus we zijn vroeg gestart."

"In Zuid-Afrika plant men de pompoenen in november en kunnen ze na een groei van zestig tot zeventig dagen enkele dagen droogtijd verscheept worden. De kwaliteit van het binnengekomen product is prima. Naast de muskaatpompoenen komen er later ook nog Hokkaidopompoenen binnen. Of we ook met flespompoenen van start gaan, is nog even afwachten. De laatste jaren komen er zoveel flespompoenen uit Brazilië en die zijn zo laag geprijsd dat het nauwelijks interessant is om ze te importeren. De Braziliaanse flespompoenen worden hier in Europa verkocht voor 70 cent en daarmee is alleen onze kostprijs nog maar gedekt."

Over de hele linie zijn pompoenen volgens Nico, die al jaren zijn eigen verkoopstand heeft op de Parijse groothandelsmarkt Rungis, een stabiel artikel. "Zeker met de Ramadan, die dit jaar op 12 april begint, worden ze veel gegeten. Net als watermeloenen zijn ze erg voedzaam. We krijgen nog wel tot eind mei pompoenen binnen. Wij blijven ze importeren. Vorig jaar was het een slecht pompoenenjaar, dus wij laten er nu wat meer aanrukken", lacht Nico. "Maar momenteel is de algehele handel erg rustig. Door de schoolvakanties zijn veel mensen letterlijk even op zoek naar een nieuwe omgeving."

Naast de pompoenen biedt 888 Fruit Company ook Chinese Nashi-peren aan van de variëteit Crown. "Die aanvoer verliep lange tijd lastig door problemen met de beschikbaarheid van zeevracht, maar inmiddels krijgen we voldoende volumes binnen. We bieden de peren aan in 9 en 5 kilo dozen en verkopen de Nashi-peren voornamelijk aan Chinese groothandels, maar ook steeds meer aan de grootwinkelbedrijven met name hier in Frankrijk."

Voor meer informatie
Nico Schaft
888 Fruit Company
Rungis, France
Tel: +33 145603640
Mob: +33 609814815
info@888fruitcompany.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven