Lueon Technologies:

"Schilmachine bespaart zo'n 2 à 3 arbeiders"

Door de stijgende arbeidskosten hebben voedingsverwerkende bedrijven vaak te maken met minder arbeidskrachten. Deze situatie is tijdens de pandemie alleen maar erger geworden. Naast het geringe aantal arbeidskrachten heeft ook de behoefte aan hygiëne en voedselveiligheid de vraag naar geautomatiseerde voedselbewerkingsmachines gestimuleerd.

Lueon Technologies is een Chinees bedrijf met jarenlange ervaring in het onderzoek naar en de ontwikkeling van voedingsbewerkingstechnologie. Vorig jaar introduceerde het bedrijf een automatische schilmachine met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. De automatische schilmachine is geschikt voor wortelen, komkommers en andere wortelgroenten. Deze machines helpen bedrijven de arbeidskosten te verlagen en de automatisering te verhogen.

Valencia van Lueon Technologies: "Wij doen marktonderzoek in een groot aantal voedingsbewerkende bedrijven terwijl we onze machines ontwikkelen. We ontdekten dat in veel kleine tot middelgrote fabrieken arbeiders in de voorbereidingsruimte tegenover elkaar zitten met stapels groenten tussen hen in. Ze schillen met de hand. De werkomgeving is nogal koud en vochtig en voor mensen eigenlijk niet geschikt om daarin lange tijd aan het werk te zijn. Bovendien voegt het handmatig schillen arbeidskosten en productietijd aan het proces toe. Automatisch schillen kan het productieproces verbeteren en de verspilling onderweg verminderen."

Het principe achter deze automatische schilmachine is heel eenvoudig. Valencia: "De plantaardige producten worden aangevoerd via een transportband en de schilbladen worden aangedreven door atmosferische druk. De schilmachine heeft 8 verschillende messen om 360° te schillen. De messen passen hun schildiepte aan op basis van de vorm van het product in de machine. Dit garandeert de kleinste hoeveelheid afval tijdens het schilproces. De automatische schilmachine werkt zeer goed op wortelen, komkommers en courgettes."

"De machine kan maximaal 800 kg per uur verwerken. Dit maakt de automatische schilmachine geschikt voor middelgrote tot grote voedingsbewerkende bedrijven. Er is slechts één persoon nodig om de machine te bedienen en elke machine kan 2 tot 3 arbeiders vervangen. De fabriek kan besparen op arbeidskosten en het productieproces vereenvoudigen."

Gevraagd naar de voordelen van de automatische schilmachine, antwoordde Valencia: "De prijs-kwaliteitsverhouding van de automatische schilmachines van Lueon is veel beter dan de automatische schilapparatuur van concurrenten. Dit is een van onze belangrijkste verkoopargumenten. Middelgrote voedselverwerkende bedrijven in China kunnen hun investering in een automatische schilmachine binnen 2 jaar terugverdienen. Een ander verkoopargument is de omvang. Deze machine neemt slechts ongeveer 10 m2 in beslag en het installatieproces is flexibel en handig." Na de introductie van de automatische schilmachine van Lueon kreeg deze machine veel aandacht van mensen uit de sector. Lueon ontving veel marktfeedback van klanten.

Sommige bedrijven die te veel vertrouwden op handenarbeid hebben hun activiteiten moeten stopzetten als gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. De noodzaak van automatisering is dringender dan ooit. "Dit zal een onomkeerbare trend zijn in de AGF-verwerkendesector," aldus Valencia.

"Voedselveiligheid is van invloed op ieders gezondheid. Alleen als we de productkwaliteit vanaf de verwerkingsfabriek tot aan de handel controleren, kunnen we de voedselveiligheid garanderen, zodat onze klanten zonder zorgen gezonde voeding kunnen eten."

Ningbo Lueon Technologies is opgericht in 2003 en is een toonaangevende fabrikant van apparatuur voor schil-, snij-, was-, sterilisatie- en afdichtingsapparatuur voor de conveniencesector. Het team heeft nu zijn zinnen gezet op de internationale markt om nog meer klanten te laten genieten van verse groenten en fruit van hoge kwaliteit. Lueon voedingsverwerkingslijnen en andere apparatuur zijn al in meer dan 210 fabrieken geïnstalleerd. Deze machines verwerken dagelijks groenten en fruit voor meer dan 8.000 restaurants en winkels, waaronder KFC, McDonalds en Pizza Hut.

 

Voor meer informatie:
Valencia Yu
Lueon Technologies Co., Ltd.
+86 (0) 574 65606120 
valencia.yu@lueon.com 
www.lueon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven