Een nieuwe keuze voor consumenten die de voorkeur geven aan gezonde en natuurlijke groenten

Bonduelle introduceert nieuwe lijn diepvriesgroenten die getest zijn op residuen

Bonduelle, pionier op het gebied van duurzame landbouw en plantaardige voedingsmiddelen, lanceert een nieuwe lijn diepgevroren groenteproducten die getest zijn op residuen van gewasbeschermingsmiddelen. De lijn, die verkocht wordt onder de merknaam Arctic Gardens, biedt consumenten die groenten zonder residuen verkiezen een nieuwe keuze. De nieuwe lijn omvat maïs, erwten en bonen en zal over een paar weken in het winkelschap staan. 

De nieuwe lijn van Bonduelle die getest is op residuen van gewasbeschermingsmiddelen (CNW/Bonduelle Amérique du Nord inc.)

Het 'getest op residuen'-keurmerk garandeert dat geen van de actieve bestanddelen van chemische gewasbeschermingsmiddelen waarop Bonduelle test, werden aangetroffen in concentraties boven de toegestane norm. Bonduelle werkt samen met onafhankelijke, geaccrediteerde laboratoria, waar de residuen met hoogwaardige instrumenten worden gemeten. Deze geavanceerde testmethode werd ontwikkeld om de aanwezigheid van meer dan 300 verschillende moleculen te detecteren, zodat consumenten van gezonde en smakelijke groenten kunnen genieten. De groenten worden niet aangetast door dit proces en zijn dus net zo lekker en voedzaam als altijd.

Een lijn die waar 'Bonduelle' vanaf straalt 
Deze nieuwe lijn past in Bonduelle's visie op duurzame landbouw en maakt onderdeel uit van haar ambitie om het gebruik van chemische middelen, zoals gewasbeschermingsmiddelen, tot een absoluut minimum te beperken om consumenten smakelijke en gezonde groenten aan te kunnen blijven bieden en tegelijk de planeet te beschermen. 

Bonduelle past de beste landbouwpraktijken toe en maakt gebruik van geavanceerde technologieën om haar producten zo duurzaam mogelijk te produceren. Het bedrijf past natuurlijke oplossingen toe ter vervanging van chemische gewasbeschermingsmiddelen, zoals parasitaire insecten, vallen, mechanisch wieden, etc. 

Bonduelle houdt ook de distributiekanalen zo kort mogelijk door haar producten dichtbij de afzetmarkten te telen en verwerken. De Agronomic Charter van Bonduelle, waarin de normen en risicopreventie van iedere fase van het proces staan omschreven, van de keuze van zaden tot de oogst, geldt als standaard voor alle telers en stakeholders van Bonduelle. 

 

Bron: Bonduelle Amérique du Nord inc.


Voor meer informatie: newswire.ca
Facebook  @bonduelle.ca
LinkedIn  Bonduelle Americas
Twitter  @Bonduelle_Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven