Grote Britse wortelverpakker Alan Bartlett gooit handdoek in de ring

De wortelteler en -bewerker Alan Bartlett & Sons uit Cambridgeshire heeft de "uiterst moeilijke beslissing" genomen om zijn bedrijf in juni van dit jaar te sluiten, wat gevolgen zal hebben voor 230 medewerkers en voor de contracttelers in East Anglia.

Directeur Toby Bartlett verklaarde dat het familiebedrijf aan het eind van het seizoen zal sluiten. De werknemers die voornamelijk in de fabriek in Chatteris werken, zijn collectief op de hoogte gebracht.

Het bedrijf staat hoog aangeschreven in het Verenigd Koninkrijk en  de Britse vereniging van worteltelers verklaarde dat de sluiting een verlies voor de sector zal betekenen. De sluiting zal ook telers die land aan de Bartletts pachten, dwingen om na te denken over hun toekomst.

Districtsadviseur van NFU Cambridgeshire, Hannah Padfield: "Dit zal gevolgen hebben voor de telers die land aan het bedrijf verhuren voor de teelt van wortelen en pastinaken, niet alleen in de plaatselijke regio, maar ook verder weg in Norfolk en Suffolk. Zij zullen bedrijfsbeslissingen moeten nemen met betrekking tot hun teelt voor het volgende teeltseizoen en daarna."

"De Fens vormen het centrum van de groenteteelt en telen een derde van alle verse groenten in Engeland, zodat er wellicht mogelijkheden zijn voor andere telers in de Fenlands om een deel van deze teelt over te nemen en ook voor tuinbouwbedrijven om te overwegen hun gewaswisseling aan te passen aan deze situatie."

Tony Bartlett zei in een verklaring: "We hebben de uiterst moeilijke beslissing genomen om ons bedrijf aan het eind van het seizoen in juni 2021 te sluiten. Alle 230 werknemers zijn op maandag 15 februari op de hoogte gebracht en ondergaan nu collectief overleg. Onze focus blijft om hen de komende maanden te steunen en alles te doen wat in ons vermogen ligt om hen te helpen bij het vinden van ander werk in de regio."

Voor meer informatie: fpcfreshtalkdaily.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven