Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans Sinke, Staay Food Group:

"Volop spinazie beschikbaar uit eigen Spaanse teelt"

Tholen - Er is volop spinazie beschikbaar van de velden van Ad van der Staaij in Tarragona. Het seizoen begon in november voorspoedig, maar in Noord-Spanje kwam de aanvoer in januari abrupt tot stilstand nadat flinke regen- en hagelbuiten de spinazieoogst vernietigden. Door snel te schakelen, de juiste aandacht voor het gewas en met goed weer in Tarragona is het gelukt om nu weer volop topkwaliteit Planet Proof spinazie beschikbaar te krijgen van eigen teelt.

Risicospreiding: Teelt in Noord en Zuid Spanje
Account Manager Frans Sinke, tevens al jaren verantwoordelijk voor de aanvoer vanaf het eigen Spaanse teeltbedrijf, is blij dat de aanvoer weer is opgestart. “Het was flink balen van de situatie in Tarragona maar we konden de aanvoer naar Nederland deels op peil houden door de juiste spreiding in de teelt. Spinazie telen wij zowel in Noord- als in Zuid-Spanje.”

Al sinds de jaren 90 wordt door Staay Food Group in Spanje op grote schaal spinazie geteeld. Momenteel zijn ruim 300 ha van het teeltbedrijf gereserveerd voor spinazie. Het product wordt na de oogst terug gekoeld en gaat de volgende ochtend op transport naar Nederland waar het met twee chauffeurs de volgende dag al aankomt, onder het huismerk Masia del Pino. "Zo is een kraakvers product gegarandeerd. Uiteraard kan de spinazie naar wens worden verpakt."

Voor meer informatie:
Frans Sinke
Staay Food Group
Nieuwland Parc 140
3351 LJ Papendrecht
frans.sinke@staay.nl
www.staayfoodgroup.nl