John van Lieshout, Valstar:

"Eerste komkommers uit nieuwe kas geoogst"

 Vanochtend zijn de eerste komkommers geoogst in IJsselmuiden. "Drie weken geleden zijn we al gestart met de traditionele teelt, maar vanaf vandaag zijn ook de komkommers van onze hogedraadteelt en 100% “On the Way to PlanetProof” beschikbaar", vertelt John van Lieshout van Valstar. "De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het bouwen van een nieuwe kas bij onze teler in IJsselmuiden. Met deze kas wordt het areaal in IJsselmuiden verdubbeld."

"In de nieuwe kas wordt de hogedraadteelt methode gebruikt. Deze methode zorgt voor meer uniforme komkommers en constante kwaliteit. Bovendien analyseert de nieuwe sorteermachine de komkommers op gewicht, lengte, kleur en kromheid. Hierdoor kunnen we aan de eisen van de klant voldoen. Duurzaam telen is ook een belangrijk aandachtspunt. De kas wordt verwarmd met aardwarmte, waardoor er tot 90% aan aardgas wordt bespaard. De grote blauwe silo naast de kas waar de aardwarmte wordt opgeslagen, is niet alleen voor alleen eigen gebruik. Hier vanuit nemen ook andere ondernemers in het tuinbouwgebied Koekoekspolder af."

"En er is meer dan de aardwarmte-pomp. Met het glas van polycarbonaat en dubbele schermen wordt er 40% warmte in de kas bespaard. Bovendien wordt de elektriciteit gewonnen via de zonnepanelen op het dak. Er is een circulair watersysteem geïnstalleerd, waardoor regenwater en water wat terug komt uit de kas wordt opgevangen, gefilterd en opnieuw gebruikt. Daarnaast maakt de teler al voor 98% gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen en is alle CO2 voor de voeding van de plant groen. Daarmee is de teelt van de komkommers gecertificeerd voor het keurmerk “On the way to PlanetProof”. Groener worden de komkommers niet", besluit John.


Voor meer informatie:
John van Lieshout
Valstar
ABC Westland 110
2685 DB Poeldijk
+31 174 530 822
j.vanlieshout@valstar.nl
www.valstar.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven