Enes Gurgen, Canlar:

"Het weer was de afgelopen maanden perfect voor Turkse kersen"

Turkije maakt zich op voor het kersenseizoen. Hoewel het seizoen nog te ver weg is om hoeveelheden te voorspellen, is het weer goed geweest en krijgen de kersen de koude lucht die ze nodig hebben. Een Turkse exporteur heeft geïnvesteerd in een nieuwe sorteermachine en is van de Cherry Vision 2.0 overgestapt op de 3.0, waardoor de verwerkingscapaciteit bijna driemaal zo groot is geworden.

Volgens Enes Gurgen, assistent-manager van de Turkse fruitexporteur Canlar, was het kersenseizoen 2020 eigenlijk positief, ondanks de uitdagingen van de pandemie: "In de beginfase van de pandemie hebben we ons sorteer- en pakstation voorbereid om Covid-19 weg te houden van onze producten, ons team en onze klanten. Met ons ‘Covid-19 Actieplan’ zijn we blij te kunnen zeggen dat we vanaf het begin geen enkele coronabesmetting hebben gehad. Dankzij de maatregelen die wij hebben genomen, hebben wij een goed jaar gehad, zonder moeilijkheden. Dit als gevolg van de tussen China en Turkije ondertekende overeenkomst, die voor beide partijen positieve resultaten heeft opgeleverd. Voor het komende seizoen denken wij dat de Chinese markt een cruciale rol zal spelen voor Turkije."Het kersenseizoen begint over een paar maanden, maar volgens Gurgen is het nog moeilijk te voorspellen hoe de oogst in het komende seizoen zal uitvallen. "Het is nog te vroeg om iets te zeggen over het seizoen 2021, maar het weer is de afgelopen maanden perfect geweest voor Turkse kersen. We kunnen zeggen dat de Turkse kersen momenteel de koude lucht krijgen die ze nodig hebben. Wij denken dat onze belangrijkste markten zoals elk jaar in Europa zullen liggen, voornamelijk in Noord-Europa, Scandinavië. Het Verre Oosten en China zullen ook tot onze belangrijkste markten behoren."

In de hoop op een mooi seizoen heeft Canlar besloten zijn machines te moderniseren en zijn verwerkingscapaciteit te verhogen. Gurgen: "Wij hebben grote verwachtingen voor het komende kersenseizoen. Daarom hebben wij  enkele investeringen gedaan. Wij hebben onze kersensorteer- en -verpakkingsmachine van Unitec Cherry Vision 2.0 opgewaardeerd naar de Cherry Vision 3.0. Hierdoor zal onze verwerkingscapaciteit voor kersen per uur bijna verdrievoudigen, van 5,6 ton/uur tot 15 ton/uur.""Naast de Cherry Vision 3.0 zijn we een nieuw project gestart om onze capaciteit te verhogen en efficiënter te maken. Onze vestiging in Denizli zal met dit project haar werkruimte uitbreiden, met een extra 2.500 m² grote gesloten ruimte, vier nieuwe koelcellen, een Cherry Vision 3.0 kersenverwerkingsruimte, laadbruggen en een nieuw kantorencomplex," besluit Gurgen.

Voor meer informatie:
Enes Gurgen
Canlar
+90 507 129 04 94
enes@canlarfruit.com
www.canlarfruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven