Regen veroorzaakt grote verliezen voor Indiase druiventelers

India heeft afgelopen donderdag te kampen gehad met ongebruikelijke regenval, waardoor de druiventelers in de regio grote verliezen hebben geleden. Volgens een exporteur zijn deze ongebruikelijke regens het gevolg van milieufactoren op wereldschaal. Hij pleit voor snelle veranderingen om het tij te keren.

Volgens Shaik Abdul Ali, oprichter en algemeen directeur van de Indiase fruitexporteur Monsoon Green Earth Farms: "Donderdag hebben we op de Indiase druivenplantages enkele ongebruikelijke regens gehad. Deze regens zullen grote gevolgen hebben voor de druiventelers, die enorme verliezen zullen lijden. De export tijdens het hoogseizoen zou gedurende enkele weken met 20-25% kunnen dalen, wat gevolgen zal hebben voor de zendingen naar de EU en het VK van week 12 tot week 16. De ware omvang van de gevolgen voor druiven zal echter binnenkort bekend zijn; de verliezen zouden kunnen oplopen tot meer dan 25%."

"We stevenen af op een ramp met dit soort onseizoensgebonden regen, die volgens mij een gevolg is van onze invloed op het milieu op wereldwijde schaal. We moeten ons gedrag en onze gewoonten veranderen en streven naar duurzaamheid. We moeten snel veranderingen doorvoeren en overgaan op betere initiatieven. Het is onze visie dat we allemaal duurzaam moeten ondernemen om producten te leveren die het voedsel van de wereld en de natuurlijke en sociale omgeving verbeteren en ondersteunen," besluit Shaik.

Voor meer informatie:
Shaik Abdul Ali
Monsoon Green Earth
+91 897 8046 158
abdulalis@mgefarms.com
www.mgefarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven