Nieuwe plantaardige zaksluiting geïntroduceerd

Bedford Industries is verheugd om CloseIt® Bio-Clip te introduceren, een nieuwe zaksluiting gemaakt van planten, 100% USDA bio-based gecertificeerd en commercieel composteerbaar.

De in Minnesota gevestigde fabrikant stelde zich het ambitieuze doel om een composteerbare clip te ontwerpen bij de introductie van zijn CloseIt-clips-lijn in 2018. "We wilden iets doen wat nog niet eerder was gedaan: een sluiting aanbieden die voldoet aan wereldwijde composteerbaarheidsnormen en die gemaakt is van materialen op biologische basis," aldus Jay Milbrandt van Bedford.

Bio-Clip behaalde de BPI Commercial en OK Compost Industrial certificeringen na strenge evaluatie door de certificerende organisaties in de VS en Europa. Deze certificeren dat Bio-Clip composteerbaar is waar industriële/commerciële composteringsdiensten beschikbaar zijn. De sluiting voldoet ook aan de ASTM D6866-testvereisten, waardoor het een USDA-gecertificeerd product op biologische basis is. Samengesteld uit materialen afkomstig van (zee)planten of agrarische bronnen, overtreft Bio-Clip ruimschoots de minimum composteerbaarheidseisen die door elk certificeringsbureau worden gesteld.

Milbrandt licht toe dat Bio-Clip unieke technische uitdagingen stelde aan het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Bedford, dat tot taak had een duurzamere sluiting te ontwikkelen zonder aan productkwaliteit in te boeten. "We moesten niet alleen een eigen biopolymeer ontwikkelen, dat zou werken op de huidige automatiseringsapparatuur, maar we moesten ook een printtechnologie ontwikkelen die de eindgebruiker instructies kan geven over hoe hij de sluiting moet weggooien."

"We weten al lang dat onze klanten ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen hebben voor hun verpakkingen," voegt marketing specialist Belinda Heidebrink toe. "Het was inspirerend om zaken te doen met andere bedrijven die ons doel delen om kwaliteitsproducten te leveren die milieuvriendelijk zijn."

Het volledige duurzaamheidsverslag van Bedford is beschikbaar op: www.bedford.com/sustainability.

Voor meer informatie over Bio-Clip: closeit.com/bioclip.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven