Tummers Food Processing Solutions:

"Het bouwen van een wasinstallatie voor zeewier was een primeur voor ons"

Tummers Food Processing Solutions bewees onlangs opnieuw dat haar Kluitenscheider/Wassers de meest gevarieerde producten kunnen verwerken. "We leverden aan een Noorse klant namelijk een KW-700 voor zeewier, met een capaciteit van 50 ton per uur. Het bouwen van een wasinstallatie voor deze toepassing was een primeur voor ons", vertelt Tummers. 


  
Het gebruik van zeewier als voedsel vindt vooral plaats in Aziatische landen als China, Japan en Korea. De meeste westerse landen zien de onderwaterplant niet direct als voedingsbron, maar als grondstof voor andere toepassingen. "Zo droogt onze Noorse klant het product tot poeder als ingrediënt voor maag- en darmmedicatie", legt het bedrijf uit. Ook het sap wat daarbij vrijkomt, kan gebruikt worden door de geneesmiddelenindustrie."


 
Zoutbestendig
"De klant waaraan we de KW-700 leverden, is gevestigd aan een idyllische Noorse kade met uitzicht op zee. Hoewel RVS 304 het meest gebruikt wordt binnen de voedingsindustrie, had op deze locatie RVS 316 de voorkeur. Onder andere het hoge nikkelgehalte maakt dit materiaal namelijk bij uitstek geschikt voor vochtige productieomstandigheden in een zoute omgeving", zegt Tummers. 

Samenstelling
"We ontwierpen onze Kluitenscheider/wasser voor bol- en knolgewassen, maar uit de eerste testrondes op een bestaande installatie bleek al snel dat de machine ook zeewier kan verwerken", aldus Tummers. "We hoefden de machine daarom niet van grote veranderingen te voorzien, maar de unieke situatie vroeg wel om enkele aanpassingen."

Omdat de machine bijvoorbeeld binnen staat en de sproeiers die de wastrommel schoonhouden een walm veroorzaken, is de trommel afgesloten. Een borstel in de uitvoerchute maakt daarnaast voortdurend de afvoerband voor productresten schoon, zodat dit vuil zich niet ophoopt. Deze aanpassingen in combinatie met de speciale afvoerband voor wortelvormige producten bleken de meest efficiënte samenstelling voor een optimaal wasresultaat.

Voor meer informatie:
Tummers Food Processing Solutions
+31 (0) 164 61 40 70
info@tummers.nl 
www.tummers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven