William Nannes, J.P. Beemsterboer Food Traders:

"Boerenprijs en baalprijs matchen totaal niet met elkaar"

Tholen - De uienmarkt zit momenteel in een spagaat. "Ondanks dat de vraag niet gruwelijk hoog is, zitten de prijzen stevig in het zadel. De boerenprijs en de baalprijs matchen echter totaal niet met elkaar. Veel is gebaseerd op de schaarste die er zou zijn, maar als de vraag wegvalt, is het maar de vraag of er van die schaarste sprake is", zegt William Nannes van J.P. Beemsterboer Food Traders.

"Vooralsnog gaan er nog best wat uien weg. De laatste exportcijfers laten onder meer export zien naar bestemmingen als Gambia, Senegal en Maleisië, maar die vraag herken ik totaal niet. Het lijkt dan ook meer een push-markt dan een vraagmarkt te zijn en dat is gevaarlijk en ongezond. Ik zie ook niet in waar de vraag op korte termijn vandaan moet komen. Het kan zomaar zo zijn dat de gemiddelde beursprijs de komende tijd nog weleens lager uit kan vallen vanwege mindere kwaliteitspartijen die opgeruimd moet worden ", stelt William.

"Al met al is het een lastige situatie, vooral voor de verwerkers met verplichtingen die op basis van stevige prijzen inkopen. De prijs van het gesorteerde product gaat namelijk niet echt omhoog. De baalprijs ligt zo rond de 21-22 cent. En we moeten ons ook niet uit de markt prijzen met een te hoge baalprijs, want dan kan de vraag zomaar stilvallen en dan heb je helemaal geen schaarste meer, want er zijn al weer snel alternatieven op de markt. En ook kwalitatief blijft het opletten geblazen", besluit de exporteur.

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 226396408
wnannes@beemsterboer.nl   
www.beemsterboer.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven