De maat wordt bepaald door een goede meting

“Ik vind dat de maatmeter een eenvoudig, maar fundamenteel instrument is om succes te boeken bij de afzet van groenten en fruit. Onze meetinstrumenten zijn gemaakt van aluminium, omdat die van kunststof onnauwkeurigheden kunnen vertonen door mogelijke uitzetting”, zegt Enrico Turoni van het Italiaanse TR Turoni uit Forlì.

Voorheen was het kaliber vooral belangrijk voor fruit, maar tegenwoordig ook voor groenten. “Voor verschillende fruitsoorten hebben we ruime keuze aan maatmeters. Hetzelfde geldt voor groenten als asperges, wortelen, aardappelen en tomaten.”

De maatmeters zijn onderverdeeld in klassieke ringmaten, stokmaten en universele meters, die geschikt zijn voor in het veld. 

“Als we het citrus als voorbeeld nemen, dan hebben we een aantal maatmeters beschikbaar die voldoen aan de eisen van de verschillende Europese verordeningen voor zowel sinaasappelen, clementines en citroenen.”

TR Turoni houdt zich al 30 jaar bezig met het meten van het kaliber. Het produceert maatmeters van verschillende diameters, afhankelijk van elke behoefte.

Voor meer informatie:
Enrico Turoni
T.R. Turoni srl
Via Copernico 26
47122 Forlì - Italië
+39 0543 724848
info@trturoni.com
www.trturoni.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven