Samenwerking Driscoll's en Israëlische Consumer Physics

Nieuwe technologie om brixwaarde van zachtfruit te bepalen

Driscoll's heeft gisteren bekend gemaakt samen te gaan werken met het Israëlische Consumer Physics om de SCiO-technologie van dit bedrijf te benutten voor kwaliteitsmetingen.

De nabij-infrarood (NIR)-technologie van de SCiO Cup zal Driscoll's in staat stellen om de Brix, ofwel zoetheid, van haar zachtfruit nog nauwkeuriger te meten. Het toestel kan ook worden gekoppeld aan het Quality Rewards System, waarmee onafhankelijke telers die consistent fruit van hoge kwaliteit leveren, worden beoordeeld en beloond. 

"We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de smaak van ons fruit te verbeteren," zegt Brie Reiter Smith, directeur quality systems design and technology bij Driscoll’s. “Door in technologie te investeren kunnen we een meer consistente smaak van onze eigen fruitrassen garanderen en dat is belangrijk omdat we streven naar het optimaliseren van de smaakervaring voor de consument. De brixmeting van Consumer Physics stelt ons in staat om de telers in ons netwerk die het beste en smaakvolste fruit leveren te belonen."

I

De nieuwe technologie stelt Driscoll's in staat om de Brix te meten en haar eigen Quality Rewards System te benutten

De Consumer Physics SCiO Cup wordt ondersteund door cloud-gebaseerde software zodat er binnen enkele seconden een analyse van laboratoriumkwaliteit afgeleverd kan worden via mobiele toestellen. In de SCiO Cup kan een clamshell aardbeien worden geplaatst en tegelijk worden gescand, wat het overbodig maakt om  fruit te selecteren voor de Brixmeting. In één meting kan een clamshell (170gr) worden geanalyseerd. 

Driscoll's zal deze maand beginnen met het integreren van de SCiO Cup in de VS, Mexico en Canada. Eind 2021 zal Driscoll's volledig vertrouwen op het SCiO Cup-toestel voor brixmetingen voor de circa twee miljoen kwaliteitsinspecties die jaarlijks in Noord-Amerika  worden uitgevoerd.  

In de loop der jaren heeft het Quality Assurance-team van Driscoll's analytische modellen en andere tools ontwikkeld die het bedrijf helpen risico's te beheersen. De kunst en wetenschap achter het telen van 'het beste zachtfruit' omvat ook het Delight Platform, dat analyseert en een consistente smaak beloont. 

Het Quality Rewards System, dat meer dan tien jaar geleden werd geïntroduceerd, werd ontwikkeld om onafhankelijke telers die het beste zachtfruit leveren te belonen. Als onderdeel van dit systeem voor kwaliteitsmeting worden de telers van Driscoll's beloond op basis van de rijpheid van hun fruit ten opzichte van dat van telers die in dezelfde regio die hetzelfde gewas telen. De technologie van Consumer Physics ondersteund dit door middel van een niet-destructieve Brixmeting, die eenvoudig, snel, nauwkeurig en schaalbaar is en die real-time data biedt zonder productverlies. 

 

Voor meer informatie: 
Driscoll’s
www.driscolls.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven