India: Aardappelprijzen 80% gedaald

De aardappelprijzen zijn met ongeveer 80% gedaald op verschillende primaire agrarische markten in belangrijke Indiase teeltstaten; in november vorig jaar kosten de aardappelen nog €30,25 – €31,90 per 100 kg, maar naarmate de aanvoer de markten begon te overspoelen, daalden de prijzen drastisch.

Mahendra Swarup, voorzitter van de Federation of Cold Storage Associations of India (FCAOI): "De aardappelprijzen zijn op markten als Fatehabad sterk gedaald tot ongeveer €5,50 per 100 kg als gevolg van de hogere opbrengst dit jaar. Verwacht wordt dat de oogst dit jaar ten minste 20% hoger zal liggen."

De prijzen in de door het landbouwcomité beheerde marktplaatsen in Uttar Pradesh schommelen tussen €6,05 en €7,37 per 100 kg. Op markten in Punjab, zoals Jalandhar, lagen de prijzen op €6,05 per 100 kg en in Bengalen op €6,38 – €6,60. In dezelfde periode vorig jaar lagen de prijzen tussen de €9,02 en €9,90. De drie deelstaten zijn goed voor bijna 48% van de totale aardappelteelt in het land.

Thehindubusinessline.com meldt dat de telers dit jaar niet alleen meer moeten betalen voor hun pootgoed, maar dat ook de arbeidskosten hoog zijn. De aardappelprijzen zijn al in januari naar beneden gekelderd, omdat de telers vroeg zijn gaan poten om te profiteren van de hogere prijzen in november, vooral in Bengalen.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven