(Voormalige) directie Zespri haalt €41 mln op voor SunGold-kiwiplantage

De aankoop van die objecten in Gisborne vormt onderdeel van een miljoeneninvestering door een nieuw particulier beleggingsfonds voor de teelt van SunGold kiwi's, waarmee de werkgelegenheid en  kiwisector in deze regio een nieuwe impuls zal krijgen.  

Het private-equityfonds, opgericht door Origin Capital Partners - dat bestaat uit Paul Jones (plaatsvervangend voorzitter van Zespri), Lain Jager (ex-CEO van Zespri), Craig Greenlees (ex-voorzitter van Zespri) en Dominic Jones (ex-bankier) - investeert exclusief in SunGold kiwiboomgaarden.

Dominic Jones, directeur van Origin Capital Partners, zegt dat er na een succesvolle eerste ronde €41 mln werd opgehaald. Dankzij andere financieringsbronnen heeft het fonds ongeveer €80,5 mln beschikbaar om de komende drie jaar te investeren. Het fonds zou echter nog kunnen groeien, laat Jones weten, aangezien een tweede ronde al in voorbereiding is.

"De belangstelling was erg groot, met name vanuit de regio Gisborne", vertelde Jones aan de gisborneherald.co.nz

Onder de objecten bevinden zich twee bestaande boomgaarden. Ook werden er twee braakliggende percelen aangekocht, waarop boomgaarden zullen worden aangelegd.

De boomgaarden zullen lokaal extra werkgelegenheid opleveren. "We hebben de capaciteit om €60 mln bijeen te brengen. We hebben onze eerste kredietopname ingediend, die ongeveer 23% van de opgehaalde middelen bedroeg en bestemd is voor de aankoop van bovengenoemde objecten."

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven