Lidl opent 23 nieuwe winkels in België

Zwitserland: Coop rapporteert 'stabiele winst' in boekjaar 2020
Coop Zwitserland heeft in zijn boekjaar 2020 een "stabiele winst" geboekt van € 499,2 mln bij een omzet van € 28 mld. De omzet van de Coop-supermarkten steeg met 14,3% tot € 11,1 mld en droeg bij aan de prestaties van de onderneming in het boekjaar. De totale detailhandelsomzet van de onderneming steeg met € 1 mld tot € 17,7 mld, een stijging van 6,3% j-o-j.
Bron: esmmagazine.com 

België: Lidl wil 23 nieuwe winkels openen tegen 2022
Lidl België heeft plannen aangekondigd om tegen eind februari 2022 23 nieuwe winkels te openen in het land. Verwacht wordt dat het initiatief 500 nieuwe banen zal opleveren. Het plan omvat onder meer 4 nieuwe supermarkten in Mechelen en Sint-Niklaas. Lidl verbouwt bestaande winkels in 9 Belgische steden, waaronder Wallonië en Brussel, en is ook van plan 10 oudere winkels te verplaatsen.
Bron: esmmagazine.com 

Zwitserland eerste op e-commerce-index
Zwitserland is de nieuwe nummer 1 op de B2C E-commerce Index van de Conferentie van de Verenigde Naties voor Handel en Ontwikkeling. Het streeft Nederland voorbij, dat in de vorige 2 edities op de eerste plaats eindigde. Sinds een paar jaar rangschikt de UNCTAD 152 landen naar hun bereidheid om aan elektronische handel te doen. Zoals gebruikelijk is Europa veruit de regio die het best is voorbereid op de online-retail, zo blijkt uit de laatste index. Afgezien van Singapore (4e plaats) en Hong Kong (10e), komen alle landen in de top 10 uit Europa. Shamika Sirimanne, directeur van de UNCTAD-afdeling die de jaarlijkse index opstelt: "De kloof op het gebied van e-commerce blijft enorm." 
Bron: ecommercenews.eu 

Frankrijk: Carrefour boekt beste verkoopresultaten in 20 jaar
Europa's grootste retailer Carrefour kondigde verdere kostenbesparingen en cashflowdoelstellingen aan na het bereiken van een doel van € 3 mld aan besparingen tegen 2020, waardoor het aandeel met 3% steeg. De Franse retailer, wiens mogelijke overname door het Canadese Alimentation Couche-Tard vorige maand op niets uitliep na verzet van de Franse regering, rapporteerde een stijging van 16,4% in 2020 van het bedrijfsresultaat tot € 2,173 mld en zei dat het zijn beste verkoopresultaten in 20 jaar had behaald.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven