Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Edese ideeënhotspot jarig en al bijna vol

Roots Innovation Hub, de vestigingslocatie voor start-ups op het World Food Center-terrein, viert haar eerste verjaardag. Ondanks de coronacrisis heeft ROOTS de afgelopen 12 maanden maar liefst 25 jonge bedrijven mogen verwelkomen. Deze bliksemstart bewijst volgens de bedenkers wel dat er een grote vraag is naar laagdrempelige kantoor- en experimenteerruimte voor startende ondernemers. O.a. de glastuinbouwstart-ups Corvus Drones, Sigrow en Microgreens zijn er gevestigd (alle bedrijven zijn hier te vinden).


Communitymanager van World Food Center Laura Boon overhandigt een cadeau aan Birgit Dekkers, mede-oprichter Rival Foods. Personen v.l.n.r: Roger van Hoesel - bestuurslid Stichting ROOTS Innovation Hub, Ernst Breel - mede-oprichter Rival Foods, Jan Pieter van der Schans - wethouder gemeente Ede, Laura Boon - communitymanager World Food Center en Birgit Dekkers - mede-oprichter Rival Foods.

Sinds februari vorig jaar biedt ROOTS ruimte aan startups en scale-ups die actief zijn in agri en food, maar ook daarbuiten. In twee voormalige kazernegebouwen op het World Food Center-terrein in Ede kunnen zij zich vestigen tegen zeer gunstige voorwaarden. Van de ruim 3.400 vierkante meter is nog slechts een klein deel beschikbaar.

Startende ondernemers binden
Gisterochtend bracht wethouder economische zaken van de gemeente Ede, Jan Pieter van der Schans een bezoek aan de gevestigde bedrijven: “Met ROOTS houden we startende ondernemers vast in de regio. Het is een betaalbare en functionele plek. Je mag hier nog eens een spijker in de muur slaan, een kweekkamer opzetten of een proefje doen. Die flexibiliteit is heel fijn voor deze start-ups. De ontmoeting met andere ondernemers doet de rest.”

Bestuurslid van Stichting ROOTS Innovation Hub Roger van Hoesel is apetrots op het succes. “We zien dat startups een steeds grotere rol spelen bij het vernieuwen van ons voedselsysteem. Een groot manco was de beschikbaarheid van betaalbare huisvesting voor deze jonge bedrijven. ROOTS biedt die mogelijkheid in een bijzonder inspirerende omgeving. Het is een mooie mix van stuk-voor-stuk inspirerende bedrijven. Eén van hen, Rival Foods, won afgelopen jaar zelfs de Duurzame Innovatieprijs van de Rabobank.”

Roots Innovation Hub is een initiatief van World Food Center, een ontwikkeling van de gemeente Ede en WFC Development B.V. (een samenwerking van BPD (Bouwfonds Property Development) Green Real Estate B.V. en Van Wijnen Groep N.V.).

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven