Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Europlant introduceert koolhydraatarmere aardappelrassen Coronada en Montana

Veel consumenten klagen over een te hoog koolhydraatgehalte in aardappelen. In een deze week gepubliceerd persbericht verklaart het Duitse aardappelrassenbedrijf Europlant dat het vooroploopt in de trend van een lager koolhydraatgehalte in aardappelen en het kondigt aan dat het nu twee aardappelrassen met een lager koolhydraatgehalte aanbiedt: de zoete, vastkokende Coronada (merknaam Linella) en de smakelijke, vastkokende Montana.

"De vraag is overweldigend! Mensen met een koolhydraatarm dieet hebben nu een alternatief," zegt Joerg Renatus, directeur van Europlant.

Europlant is een wereldwijde leverancier van pootaardappelen. De Europlant Groep is actief in meer dan 70 landen en beschikt over een wereldwijd distributienetwerk van 13 dochterondernemingen en andere contractanten. De groep verdeelt in totaal ongeveer 250.000 ton pootaardappelen per jaar wereldwijd, waarvan 125.000 ton op de Duitse markt.

Coronada
De innovatieve rassen Coronada en Montana zijn ontwikkeld door selectieve veredeling. Het gemiddelde relatieve energiegehalte ligt volgens Europlant minstens 30% lager dan bij de gemiddelde aardappel die in de detailhandel wordt verkocht. Beide variëteiten worden geteeld door speciaal geselecteerde, gekwalificeerde aardappeltelers die gecertificeerd zijn volgens de Duitse kwaliteitsnormen (QS-certificaat).

Vóór de sorteer- en verpakkingsfase wordt elke partij zorgvuldig gecontroleerd door onafhankelijke deskundigen. Alleen wanneer aan alle wettelijke vereisten is voldaan, kan een partij deel gaan uitmaken van het koolhydraatarme programma van Europlant.

"Een langdurige, op vertrouwen gebaseerde en eerlijke samenwerking met onze klanten heeft voor ons de hoogste prioriteit. Wij werken er voortdurend aan om nieuwe rassen te ontwikkelen die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van de foodretail en wij helpen onze zakenpartners te ondersteunen bij het succesvol op de markt brengen van hun producten," besluit Joerg Renatus.

Bron: potatonewstoday.com
Foto: Europlant.biz 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven