Overname Asda voltooid

VK: de gebroeders Issa, TDR en Capital voltooien overname van ASDA
Walmart, Asda, de gebroeders Issa en TDR Capital hebben aangekondigd dat de gebroeders Issa, oprichters en mede-CEO's van EG Group (een wereldwijde retailer met hoofdkantoor in Blackburn/Verenigd Koninkrijk) en investeringsfondsen die worden beheerd door TDR Capital LLP (een toonaangevende Britse particuliere participatiemaatschappij) de overname van Asda (Walmart's Britse bedrijf) hebben afgerond. De ondernemingswaarde is € 7,8 mld, op een schulden- en cashvrije basis.
Bron: corporate.asda.com 

Nederland: Winst Ahold Delhaize stijgt 
Koninklijke Ahold Delhaize NV rapporteerde een stijging van de onderliggende operationele winst over het vierde kwartaal van 2020 dankzij hogere opbrengsten. De Nederlandse foodretailer boekte voor het kwartaal een onderliggende operationele winst van €811 mln, 11% hoger dan in de periode een jaar eerder. De kosten in verband met het coronavirus bedroegen €210 mln in het vierde kwartaal en €680 mln in heel 2020. De netto-omzet steeg van €17,38 mld vorig jaar tot €19,60 mld. Analisten hadden een omzet van €18,59 mln geraamd.
Bron: marketwatch.com 

Ocado introduceert grootste B-Corp assortiment in Groot-Brittannië op het gebied van duurzaamheid
Ocado heeft het grootste speciale "B-Corp" (afkorting voor Benefit Corporations) digitale winkelpad van het VK geïntroduceerd, met meer dan 1000 producten van duurzame leveranciers. Als onderdeel van zijn Eco Shop-assortiment heeft Ocado een nieuwe sectie die speciaal is gewijd aan producten van leveranciers met een B-Corp-certificaat.
Bron: chargedretail.co.uk 

Covid-19: Bijna 4.000 Britse Amazon-medewerkers kregen verkeerde testresultaten
Bijna 4.000 Amazon-medewerkers hebben na een fout onjuiste testresultaten van het coronavirus gekregen. Particuliere testresultaten die werden gedeeld met NHS Test and Trace leidden ertoe dat op 13 februari ten onrechte 3.853 meldingen werden gedaan, zo bevestigde de overheid. Werknemers kregen de dag ervoor van Amazon te horen dat ze negatief waren voor het virus, maar kregen vervolgens van contact-tracers precies het tegenovergestelde bericht. Eén test- en traceer callcenter kreeg meer dan 500 telefoontjes van werknemers. Het bedrijf voert sinds oktober privétesten uit op Britse grensarbeiders en stuurt de resultaten naar Public Health England, dat ze vervolgens doorgeeft aan NHS Test and Trace en vergelijkbare instanties in Schotland, Wales en Noord-Ierland.
Bron: bbc.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven