Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Kruijer (Tuindersbelang): "Markt al lange tijd erg flauw"

Horeca-lockdown hakt erin bij koolexport

Tholen - "Heel flauwtjes", noemt Richard Kruijer van bemiddelingsbureau Tuindersbelang uit Warmenhuizen de huidige koolmarkt. Met name de horecalockdown laat volgens hem zijn sporen na bij de afzet van de witte en rode kool. "Veel restaurants betrekken normaliter hun kool via de groothandelsmarkten, die zijn nu veelal gesloten."

"We hebben nu zowat een jaar met de Corona-maatregelen te maken. In de eerste week werd er volop gehamsterd en schoot de prijs omhoog, maar dat was van korte duur, want na een week ging de prijs alweer naar beneden. Inmiddels hebben we vooral voor witte kool al lange tijd een matig prijsniveau, zelfs tot onder kostprijs toe. Zo ligt de prijs van witte kool nu op een niveau tussen de 12 en 18 cent, de prijs van rode kool is met 20-25 cent wel iets hoger."

"Veel Europese landen hebben nog eigen product beschikbaar. Wij zijn toch de bewaarschuur van Europa, dus we zullen moeten afwachten tot die landen door hun voorraad heen zijn. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Het voordeel is dat in een markt die niet wil, iedereen zijn kool wel makkelijker loslaat, ook in het buitenland. Een koud voorjaar en warme zomer zou de consumptie en prijzen zomaar weer kunnen opleven. Maar ik kan me niet voorstellen dat een krimp in het Europese areaal zal uitblijven met deze waardeloze prijzen."

Voor meer informatie:
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
Tel: 0226-391000
Fax: 0226-391191
tuindersbelang@hetnet.nl 
www.tuindersbelang.nl