Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot verticaal teeltsysteem in winkels Stockholm

Het foodtech-bedrijf Grönska Stadsodling heeft vorige week een verticaal teeltsysteem in een nieuw Coop-filiaal in Stockholm geïnstalleerd. Met deze teelt in winkels van Stockholm zal Coop Hagastaden volledig zelfvoorzienend zijn in kruiden en salades, die ter plaatse geoogst kunnen worden voor klanten en voor het eigen restaurant van de winkel.

Toen Grönska in 2018 met hun teeltsysteem GrowOff deze teelt lanceerden, waren ze de eerste van Scandinavië. Na weer twee jaar ontwikkeling heeft GrowOff zowel technisch als conceptueel een enorme stap gezet. De teeltkasten zijn voorzien van een zelfontwikkeld LED- en irrigatiesysteem en elke kast, die minder dan een vierkante meter grond inneemt, vervangt zo’n 250 vierkante meter cultuurgrond. Vandaag de dag is GrowOff uitgerust met meer dan 50 sensoren voor monitoring en automatisering. Daarmee kunnen de 20 kasten die nu in Coop Hagastaden staan, volledig door het personeel van Coop bediend worden.

De teelt bij Coop Hagastaden begint met alle mogelijke soorten kruiden en sla, maar uiteindelijk zullen er ook onder andere aardbeien geteeld worden.

Bron: mynewsdesk.com/se/gronska-stadsodling

Publicatiedatum: