ICA wil aankoop groenten en fruit per klant in 2025 laten overeenkomen met 500 gram consumptie per dag

Alle bedrijven binnen de ICA-groep Zweden hebben een nieuwe gezondheidsstrategie aangenomen. Het doel is om het voor klanten makkelijker te maken om gezond te leven. Een van de doelen is om de aankopen van klanten in 2025 te laten corresponderen met het eten van 500 gram groenten en fruit per dag. Dat doel moet bereikt worden door inspiratie, communicatie en een aantal verschillende maatregelen in de winkel.

Slechts twee op de tien eten genoeg groenten en fruit per dag. Nieuw onderzoek toont echter aan dat gezonde eetgewoonten het risico op depressie en psychische aandoeningen verminderen. Vier op de tien eten te veel suiker, wat het risico op diabetes, obesitas en een slechte mondgezondheid verhoogt.

Kerstin Lindvall, directeur duurzaamheid bij ICA Gruppen: “Ons doel is dus dat klanten aankopen doen die overeenkomen met de consumptie van 500 gram groenten en fruit per dag. Daarnaast zullen we ook maatregelen nemen om het suikergehalte in producten van ons huismerk te verlagen, met de focus op kinderen en gezinnen met kinderen. We hopen dat zulke initiatieven het voor onze klanten makkelijker maken om gezonder te leven.”

De groenten en fruit consumptie is slechts een van de doelen in ICA’s gezondheidsambitie. De strategie loopt van 2021 tot 2025 en is onderverdeeld in drie aandachtsgebieden: mentaal welzijn, fysiek welzijn en veilig antibioticagebruik. Per Strömberg, CEO van ICA Gruppen, vertelt daarover: “Als je kijkt naar onze omvang, hebben we een grote verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd ook een grote mogelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. We kunnen onze klanten inspireren en het makkelijker maken om gezonde keuzes te maken. Om onze klanten nog verder te ondersteunen ontwikkelen we ook diensten die het mentale welzijn kunnen vergroten.”

Bron: icagruppen.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven