Workshop voor Europese importeurs op 25 februari

Mexico haalt banden met Europa aan voor fruitexport

Bij de import en export van fruit is de factor kwaliteit waarmee het product zijn bestemming bereikt van immens belang. Overtochten naar Europa over zee die tot 20 dagen kunnen duren dwingen Mexico en andere Midden- en Zuid-Amerikaanse landen om te werken aan de kwaliteit van de teelt zodat het fruit in de beste omstandigheden op bestemming aankomt en de importeur geen reden tot klachten heeft. Landen als Peru en Chili doen het erg goed op dat vlak en ze worden dan ook hoog gewaardeerd door de importeurs.

Ook Mexico is druk bezig het vertrouwen van de Europese en Aziatische klant te winnen. De kwaliteitseisen in deze bestemmingen zijn strikt en de exporttijden vereisen nauwgezet voorbereidend werk.

Control Union, een Nederlands inspectie- en certificatiebedrijf met kantoren in meer dan 70 landen, voert in Mexico kwaliteitscontroles op fruit uit in verschillende pakstations. Het bedrijf fungeert als een onafhankelijke derde partij en heeft al veel importeurs geholpen met realtime informatie over hun fruit voordat het op de boot wordt geladen. Ook de exporteurs worden bijgestaan, want de inspecties helpen hen om de kwaliteit van hun fruit te verbeteren en er worden ook controles uitgevoerd bij aankomst op gelijk welke bestemming.

Ook het Mexicaanse United Producers of Mexico (UPM) ondersteunt dergelijk initiatief met de oprichting van een Global Quality Center in Jalisco dat oplossingen wil aanreiken aan Mexicaanse exporteurs op het gebied van kwaliteit. Op 25 februari vindt de "Workshop for European importers" plaats, een niet te missen webinar waaraan onder meer experts van de Universiteit van Wageningen en Control Union deelnemen, maar ook andere onafhankelijke consultants met veel ervaring op het gebied van de kwaliteitszorg bij de export.

Bent u fruitimporteur, mis deze workshop dan niet. U kunt zich hier registreren.

 

Voor meer informatie:
Control Union
Yemil Zarzar Kourniatis
yzarzar@controlunion.com
www.controlunion.com

UPM
Lia Bijnsdorp
lia.bijnsdorp@upmeurope.nl
www.upmeurope.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven