Franse retailer Cora test supermini met nieuw format in Boekarest

Roemenië: Franse retailer Cora test supermini met nieuw format in Boekarest
Hypermarktexploitant Cora, die in handen is van de Frans-Belgische groep Louis Delhaize, zal in Roemenië een nieuw format voor supermarkten introduceren, zo meldt Economica.net. De nieuwe winkels zullen ook dienst doen als afhaalpunten voor online-aankopen. Als de nieuwe formule succesvol is, zal ze rechtstreeks concurreren met Mega Image-winkels, die in handen zijn van de Nederlands-Belgische Ahold Delhaize Groep.
Bron: romania-insider.com 

Polen: Żabka actualiseert managementstructuur
De Poolse retailer Żabka heeft sinds het begin van 2021 een aantal wijzigingen in haar organisatiestructuur doorgevoerd. In de nieuwe structuur legt de groep de nadruk op het beheer van de winkelketen, ontwikkeling en strategie, met als doel de verantwoordelijkheden te concentreren in duidelijk gedefinieerde en gespecialiseerde teams.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Spar Schotland onthult plannen om bedrijf te laten groeien
Spar Schotland heeft zijn toekomstige groeiplannen uiteengezet. Het bedrijf vertelde aan meer dan 250 leveranciers dat het een programma aan het uitwerken is dat erop gericht is om bestaande en nieuwe klanten beter te bereiken, de merkbekendheid te verbeteren, nieuwe modelwinkels te introduceren en te investeren in winkelformules, assortimentsontwikkeling en de ontwikkeling van een thuisleveringsdienst met Snappy Shopper.
Bron: talkingretail.com 

VK: Ocado bevestigt startdatum voor nieuwe CFO
Ocado heeft bekendgemaakt dat zijn nieuwe financieel directeur, Stephen Daintith, op 22 maart officieel in functie zal treden. De online-retailer kondigde in augustus vorig jaar aan dat de CFO van Rolls-Royce was aangetrokken om Duncan Tatton-Brown te vervangen, die onlangs na acht jaar terugtrad uit de financiële functie.
Bron: kamcity.com 

Ahold koopt 39 winkels in deal voor Deen-keten in Nederland
Ahold Delhaize heeft ermee ingestemd 39 winkels van de Deen-keten in Nederland over te nemen als onderdeel van een grotere deal om Deen op te kopen en te ontbinden, aldus de exploitant van de winkelketen. Financiële details werden niet bekendgemaakt. In een gezamenlijke verklaring zei Ahold dat Deen al zijn 80 winkels verkoopt. Ahold zal er 39 ombouwen tot haar Albert Heijn-merk, terwijl concurrent Vomar er 22 zal kopen en ombouwen en DekaMarkt 19. De bedrijven zeiden dat (bijna) alle werknemers hun baan zullen behouden.
Bron: reuters.com 

Spanje: DIA contracteert Daniel del Toro voor zijn "Koken met DIA"-programma
DIA heeft zich verzekerd van de diensten van Daniel del Toro als medewerker aan zijn programma "Koken met DIA", de virtuele etalage voor recepten en culinaire tips die de supermarktketen tijdens de pandemie op zijn social mediaplatforms is begonnen, samen met de gespecialiseerde website DivinaCocina.es, die al meer dan 1,5 mln volgers op al hun kanalen heeft. De voormalige concurrent van MasterChef 4 is gekozen om de waarden van het bedrijf te vertegenwoordigen, namelijk lokale aanwezigheid en betrokkenheid bij de gemeenschap.
Bron: diacorporate.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven