Muzikale ode aan het Westland nu ook op online streamingsdiensten

"Aan de oevers van de Gantel, Tussen Monster en De Lier, Daar bloeien duizend bloemen, En daar vloeit volop het bier." Het zijn de eerste zinnen van het nummer 'Glas', een muzikale ode aan het Westland door Jan Boekestein. Het nummer is nu ook op verschillende online streamingsdiensten te beluisteren.

Jan speelde in diverse Westlandse bands keyboards. Ook schreef hij eigen werk in Nederlands of Westlands, terwijl hij ook als componist, muzikant en/of producer in veel Nederlandse en Westlandse liedjes een aandeel had.

Het nummer 'Glas' is een kleine tien jaar geleden door Jan geschreven als ode aan de Westlandse tuinders. In 2012 werd het nummer op CD uitgebracht met een aantal oudere nummers onder de titel De Westlandse Banden.

Wellicht het meest bekende nummer, 'Oh, Oh, Westland', dateert uit 1982. "De parodie is ooit als grap begonnen maar tot op de dag van vandaag is het nummer voor veel Westlanders nog altijd een officieus volkslied", weet Jan, die tegenwoordig werkzaam is bij Intervicis Consult BV in Zundert,  maar nog veel in het Westland komt voor zijn adviespraktijk.

Recent zijn diverse oudere nummers, naast op YouTube, ook voor de nieuwste generaties makkelijker te vinden dankzij het verschijnen op streamingsplatforms, waaronder Spotify en iTunes. Daarmee wordt het voor de scholieren die misschien deze voorjaarsvakantie nog in de kas aan het werk zijn, nog makkelijker om even van een ode aan het Westland te genieten. "Maar uiteraard zijn de nummers ook nog op CD te koop, voor als mensen nog een Cd-speler hebben."

Voor meer informatie:
Jan Boekestein
jboekestein@intervicis.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven