Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stadshaven Brouwerij gestart met brouwen in voormalige fruitloods

Amsterdamse bierbrouwerij ziet brood in Rotterdams fruitgebied

De Stadshaven Brouwerij in Rotterdam is maandag officieel gestart met brouwen. De ambities zijn groot: men wil door twee miljoen liter bier per jaar te brouwen zich nestelen in de top 3 van grootste onafhankelijke craftbierbrouwerijen van Nederland.


Bron: Port of Rotterdam

De Stadshaven Brouwerij bevindt zich namelijk in een 100 jaar oude fruitloods van ruim vijfduizend vierkante meter in de Rotterdamse Merwehaven, die de afgelopen maanden een complete metamorfose heeft ondergaan. Ook wil men er in de toekomst bierproeverijen en rondleidingen houden.

De publieke opening van deze nieuwe omvangrijke craftbierbrouwerij en horecalocatie is naar verwachting in het voorjaar. Nu al begint de Stadshaven Brouwerij achter de schermen met het brouwen van de eerste bieren. Naast de gebruikelijke ingrediƫnten voor bier (mout, hop en gist) maakt de Stadshaven Brouwerij gebruik van fruit. De eerste lading fruit is maandagochtend met een heftruck geleverd, waarna meesterbrouwer Wesley Aarse en directeur Harm van Deuren het naar de brouwketels brachten.

https://stadshavenbrouwerij.nl/

 

Publicatiedatum: