Unifrutti neemt Spaanse Dimifruit over

Duurzame kasgroenten van topkwaliteit, geteeld door Dimifruit, verrijken het aanbod van de Unifrutti Group in Europa, dat steeds meer gediversifieerd wordt. Unifrutti richt zich vanaf 2021 op diversificatie en rondt momenteel de overname van Dimifruit in Almería af. De Europese operatie maakt deel uit van een wereldwijde strategie die gevestigde tuinbouwbedrijven met een succesvolle staat van dienst opneemt in de Unifrutti Group, waardoor een aantrekkelijk, steeds completer AGF-aanbod wordt gegenereerd.

"Unifrutti is zich aan het vestigen als teler van groenten en om dat te doen, wordt de voorkeur gegeven aan gewassen van topkwaliteit, omdat die het meest passen bij de bedrijfsvisie van Unifrutti, en ook om haar internationale en innovatieve visie te versterken," legt Gianluca Defendini uit, directeur van de in Italië gevestigde divisie. "In navolging van de wereldwijde strategie van de Group hebben wij vertrouwen in Europese teeltbedrijven die goed ingeburgerd zijn in hun gebied van oorsprong, en die dankzij hun toewijding op het veld en op de markt volledig ontwikkeld zijn. Wij selecteren teeltbedrijven die geavanceerde tuinbouwmethoden toepassen met een steeds geringere impact op het milieu. Zo creëren wij een aanbod dat waardevol, divers en verantwoord is."

De nieuwste aanwinsten zijn de groenten van Dimifruit: tomaten, aubergines, paprika's en courgettes, allemaal geteeld in kassen die zich in de wintertuinen van Europa bevinden: Almería. Hier beschermen de natuurlijke Tabernas-woestijn en de bergketens van de Sierra de los Filabres in het noorden, de Sierra de Alhamilla in het zuiden en de Sierra Nevada in het westen, Noord-Europa tegen koude stromingen. Dit creëert een uniek microklimaat in Almería, waar de natuurlijke ventilatie en het gebrek aan vocht de verspreiding van schimmelziekten beperken, en waar de glastuinbouw bijna 40.000 hectare beslaat.

"De groenten van Dimifruit worden allemaal geteeld volgens het systeem van de geïntegreerde bestrijding van schadelijke organismen en zijn bij grote Europese en Italiaanse detailhandelaars alom bekend om hun kwaliteit en hun lage milieu-impact," legt Dimitri Calabrese, directeur en oprichter van Dimifruit, en nu de verkoopmanager van Unifrutti in Italië, uit.

In de afgelopen tien jaar heeft Dimifruit inderdaad geëxperimenteerd met nieuwe teeltmethoden op het veld, met als doel de chemische impact tot een zo laag mogelijk niveau te beperken. Dimifruit heeft dit gedaan door sinds 2013 te werken aan de omschakeling naar geïntegreerde gewasbescherming, en heeft dit in 2020 volledig geïmplementeerd. Tijdens het afgelopen groeiseizoen werd meer dan 5 miljoen kilo tomaten, aubergines, paprika's en courgettes op de markten verdeeld. De gecontroleerde teelt van Dimifruit vindt voor het grootste deel plaats in de winter, van september tot april. Dimifruit heeft hiervoor ongeveer 400 arbeiders in dienst; de geoogste goederen worden vervolgens binnen 12 uur na de oogst verzonden, zodat zij hun afzetbestemming met maximale versheid en grootheid bereiken.

De Unifrutti-groep blijft dus zeer robuuste tuinbouwbedrijven overnemen die hun kernactiviteiten hebben geïnnoveerd en verbeterd met een eigentijdse visie op tuinbouw, waardoor ze een leidende positie in hun land van oorsprong hebben veroverd en een gestroomlijnde exportservice kunnen bieden. In Italië heeft Unifrutti zich al toegelegd op bloedsinaasappelen en andere citrus uit Sicilië, die worden geoogst door Oranfrizer en zijn teeltbedrijven in Italië, in Puglia en Marche. Deze bedrijven leveren pitloze druiven, maar ook platte perziken en karakteristieke Coscia-peren uit de regio Marche.

De groenten van Almería zorgen niet alleen voor een diversificatie en uitbreiding van het aanbod van Unifrutti, maar beantwoorden ook aan de eisen van de markt, die steeds strenger, preciezer en veeleisender worden. Deze waarden omvatten de milieuduurzaamheid en de natuurlijkheid van versproducten die vandaag op de tafel van de consument belanden; waarden die tegenwoordig evenveel tellen als de oorsprong, de smaak en de voedingsaspecten.

Voor meer informatie:
Egle Zapparrata
Unifrutti Group
+39 392 201 5809
ufficiostampa@unifrutti.it
www.unifruttigroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven