Indiase bananentelers vernietigen hun oogst wegens lage prijzen

In sommige regio's van India blijven kleine bananentelers lijden onder de lage prijzen die voor hun producten worden geboden. Soms dekken deze prijzen niet eens het bedrag dat zij in hun bedrijf hadden geïnvesteerd om de gewassen te telen. Er zijn verschillende gevallen geweest waarin telers gedwongen waren hun gewassen op te geven, omdat de prijzen die zij kregen niet eens de oogst- en transportkosten dekten.

Een dergelijk incident deed zich onlangs ook voor in Uttarakhand, een noordelijke deelstaat van India met 10 miljoen inwoners. Enkele telers daar hadden geen andere keuze dan hun bananenoogst te vernietigen wegens de lage prijzen. De bananentelers, drie broers uit Sitarganj in het district Uttam Singh Nagar, hebben hun bananenoogst van 1,7 ha vernietigd.

Volgens hen hadden ze in 2019 bananenplanten geplant op advies van tuinbouwambtenaren, maar toen het tijd was voor de oogst, slaagden ze er niet in kopers en goede prijzen voor het gewas te krijgen. Ramesh Yadav, een van de drie broers, vertelde de krant dat hun bananen in januari klaar waren om te oogsten, maar dat hij er, ondanks vele pogingen, niet in geslaagd was kopers aan te trekken.

Bron: indiatimes.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven