Zet Aldi stap richting e-commerce?

Rusland: Magnit opent zijn eerste dark stores
Magnit, een van de grootste Russische retailers, heeft in Moskou twee proefpakstations geopend die uitsluitend online-bestellingen verwerken, de zogenaamde dark stores. De dark stores bevinden zich in het noorden en oosten van de hoofdstad en worden gebruikt voor expresleveringen binnen een uur. De winkels verwerken bestellingen die via de eigen leveringsdienst van Magnit worden gedaan en in de nabije toekomst zullen ze worden aangesloten op partnerdiensten Delivery Club en Yandex.Eda.
Bron: magnit.com 

VK: Verschuiving naar lokaal winkelen zet door
Het ziet ernaar uit dat consumenten ook in de toekomst lokaal hun boodschappen zullen blijven doen in buurtwinkels, aangezien de verschuiving naar thuiswerken van het afgelopen jaar de normen van vóór de pandemie vervangt. Retailers en leveranciers zullen echter onder druk van de economische neergang aan de behoeften van deze shoppers moeten voldoen. Dit blijkt uit het nieuwe Future of Convenience Report 2021 van Lumina Intelligence, dat ingaat op de consumententrends die de sector vormgeven en hoe de sector daar in onzekere tijden en daarna op kan inspelen.
Bron: kamcity.com 

"Picnic in Frankrijk in 2021"
Online-supermarkt Picnic zou nog dit jaar van start gaan in Frankrijk. De regio rond Lille, in het noorden van het land, zou als eerste in beeld komen. Er gaan al langer hardnekkige geruchten dat de Nederlandse websuper Picnic na Duitsland ook Frankrijk zou aandoen. De retailer is immers op zoek naar Franstalige medewerkers voor zijn hoofdkantoor. Bovendien is er onder de naam Picnic SAS al een Franse dochteronderneming opgericht. Lebensmittel Zeitung bevestigt nu ook de plannen.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Morrisons bevestigt een aantal mogelijke ontslagen in Bradford
Morrisons heeft de mogelijkheid van ontslagen in Bradford bevestigd nu het bedrijf doorgaat met zijn "plan om het bedrijf te vereenvoudigen". Naar verluidt zijn ongeveer 200 personeelsleden in de toeleveringsketen op het hoofdkantoor van Morrisons in Gain Lane, Bradford, geraadpleegd met het oog op de tegen eind maart geplande ontslagen.
Bron: thetelegraphandargus.co.uk 

Portugal: Cepsa kiest Auchan voor zijn nieuwe c-store concept
De Spaanse brandstofdistributeur Cepsa gaat samenwerken met de Franse supermarktgroep Auchan om in Portugal convenience stores te openen. Cepsa zal in zijn Portugese stations een netwerk van franchisewinkels openen die geleidelijk de bestaande Depasso-winkels zullen vervangen, meldt El Economista.
Bron: petrolplaza.com 

Zet Aldi stap richting e-commerce?
Aldi Süd, dat ongeveer 10.000 winkels in 20 landen telt, is bezig met de geleidelijke invoering van een wereldwijd gestandaardiseerd IT-systeem in zijn winkelnetwerk. Deze wereldwijde digitalisering zal naar verwachting een investering van ongeveer € 1,5 mld met zich meebrengen. Volgens de Lebensmittel Zeitung is de operatie bedoeld om de basis te leggen voor een stap naar e-commerce. Aldi Süd zei te werken aan "geschikte en marktgerichte oplossingen voor alle landen van de Aldi Süd Group om flexibel te kunnen voldoen aan de alle keteneisen van zijn markten".
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven