EPA-gids helpt voedselverspilling en overmatig afval van verpakkingsmaterialen tegen te gaan

Verpakkingen en weggegooid voedsel zijn samen goed voor bijna de helft van de voorwerpen die in de VS op stortplaatsen terechtkomen. Volgens het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA veroorzaken voedselgerelateerde verpakkingen en containers op twee manieren schade aan het milieu: voedselverspilling plus het afval van de verpakkingen.

Volgens het EPA zijn met name foodservicebedrijven verantwoordelijk voor een aanzienlijke hoeveelheid verspild voedsel en verpakkingsmateriaal. In feite wordt tussen 4% en 10% van het voedsel dat in de Verenigde Staten door instellingen voor voedselvoorziening wordt gekocht, weggegooid voordat het op het bord belandt. Door de hoeveelheid weggegooid voedsel en verpakkingsmateriaal te verminderen, kunnen deze instellingen hun afvalstroom aanzienlijk verminderen en geld besparen. Om te zorgen dat er minder voedsel op de vuilnisbelt belandt, geld te besparen en gemeenschappen te helpen, heeft het EPA een gids opgesteld voor het verminderen van voedsel- en verpakkingsafval.

De eerste stap in deze gids om voedselverspilling tegen te gaan is het meten en bijhouden van de hoeveelheid, het soort en de reden voor het weggooien van voedsel en verpakkingen.

Bronvermindering, of afvalpreventie, is de meest doeltreffende manier om de milieueffecten van voedselverspilling en voedselverpakking te verminderen, omdat zo wordt voorkomen dat onnodig materiaal wordt geproduceerd. Afvalpreventie is de meest kosteneffectieve manier om de aankoopkosten, de verwerkingskosten en de verwijderingskosten te verminderen.

Klik hier voor de EPA-gids voor het verminderen van voedselverspilling en verpakkingsafval.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven