Pieter de Ruiter (4Fruit Company): Spaanse groenten moeizamer in afzet en kwaliteit

"Ondanks vorst verkochten we vorige week watermeloenen voor 1,30-1,35 euro per kilo"

Tholen - Het opvallend koude weer zorgde afgelopen weken voor lichte veranderingen in de verkooppatronen in de handel. "Over het algemeen is het niet wild. Zo valt de afzet van de Spaanse groenten momenteel over de hele linie niet mee. Kwalitatief is het product zwak, dus lang bewaren is geen optie. Daarom is het devies om wat je binnenkrijgt direct te verkopen", aldus Pieter de Ruiter van 4 Fruit Company.

"Maar om je prijs te maken valt niet helemaal mee. Nu is maandag zo'n dag dat iedereen zit te vissen wat de prijzen gaan worden en de ervaring leert dat je op dinsdag echt wat verkoop. Voor rode paprika's uit Spanje vragen we nu nog 8 euro. Maar aanvoer is er zat. Al met al zijn het toch wel hele rare verkoopweken en is er sprake van een erg rustige, kalme handel. Sinaasappels en citroenen zijn er ook zat en de druivenverkoop loopt ook moeizaam."

"In feite zijn er niet zoveel producten momenteel waar ik verkooptechnisch blij van word. Knoflook is hartstikke duur, maar die is dan ook nauwelijks beschikbaar. Ook meloenen bleven afgelopen week opvallend goed aan de prijs. We kregen verleden week nog Braziliaanse watermeloenen binnen en ondanks 10 centimeter sneeuw verkochten we die voor 1,30-1,35 euro per kilo. Dat is ook weer het mooie van de handel. Door de horeca-lockdown zijn er veel containers gecanceld op de markt en dan zijn er toch ineens tekorten op de markt!"

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
Tel. 0180 641902
pr@4fc.nl   
www.4fruitcompany.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven