Edeka staat op het punt om 44 winkels over te nemen

Duitsland: Groothandel Metro optimistisch ondanks omzetdaling in eerste kwartaal
Groothandelsconcern Metro liet weten dat zijn prestaties in belangrijke markten zoals Duitsland, Frankrijk en Italië in het eerste kwartaal van zijn boekjaar beter waren dan verwacht, ondanks het feit dat het concern in die periode een omzetdaling van 11,2% liet optekenen. De groepsomzet kwam uit op €6,3 mld voor het kwartaal, wat minder is dan de €7,5 mld die Metro rapporteerde in het eerste kwartaal van vorig jaar, terwijl de aangepaste EBITDA daalde met 23%.
Bron: esmmagazine.com 

Goedkope Russische supermarktketen naar Spanje
Shoppers bij Savvy krijgen binnenkort een ruime keuze nu een andere goedkope supermarkt zijn zinnen heeft gezet op Spanje. De Russische discounter Mere is eigendom van de Svetofor Group en retailers beweren dat de winkels tot 20% goedkoper zijn dan de alternatieve supermarkten en van alles aanbieden van levensmiddelen en huishoudelijke artikelen tot kleding en de nieuwste gadgets. Volgens de directeur van Mere in Spanje, Andrey Murzov, zijn de winkels "spartaans" en "zonder franje", waarmee hij een beschrijving geeft van wat meer klinkt als een voorraadstation dan een traditionele supermarkt. Maar de bazen houden vol dat ze door te besparen op de inrichting echt lage prijzen kunnen hanteren.
Bron: euroweeklynews.com 

Duitsland: Edeka neemt in eerste instantie 44 Real-winkels over
Edeka gaat volgens berichten in de lokale Duitse vakpers Lebensmittel Zeitung de overname van 44 Real-winkels afronden. Edeka zal de 44 winkels onmiddellijk kunnen overnemen, maar is in onderhandeling over de mogelijke overname van nog eens 28 winkels. In de tussenliggende periode heeft het Bundeskartellamt, het federale kartelbureau van Duitsland, echter geoordeeld dat de overname van de 28 winkels door Edeka tot aanzienlijke mededingingsbezwaren zou leiden.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Ierland: Tiger Global Management investeert € 40 mln in Flipdish
Investeringsmaatschappij Tiger Global Management heeft € 40 mln geïnvesteerd in Flipdish, een Ierse ontwikkelaar van software voor het bestellen van eten. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door de broers Conor en James McCarthy en heeft sinds zijn financieringsronde in 2018 zijn inkomsten vertienvoudigd. Het bedrijf liet weten dat het toegenomen aantal restauranthouders dat hun online-bestellingen in huis haalt tijdens de pandemie een belangrijke drijfveer is geweest achter zijn recente groei. Conor McCarthy, CEO van Flipdish, zei dat deze investering van € 40 mln Flipdish in staat zal stellen internationaal te groeien en nieuwe klanten aan te trekken, van zelfstandige ondernemers tot grote voedselketens.
Born: rte.ie 

Boodschappentechnologie wordt drijvende kracht achter klantenbinding volgens CEO Ocado
De snelle invoering van technologie zal supermarkten in staat stellen voedselverspilling tegen te gaan en een steeds grotere klantenbinding te bewerkstelligen, aldus Mel Smith, de CEO van Ocado. In een toespraak tijdens de City Food Lecture ging de baas van 's werelds grootste online-supermarkt dieper in op haar mening dat de snelle expansie van online boodschappen doen na de pandemie zal aanhouden. In haar toespraak tot een internationaal online-publiek van meer dan 1.400 leiders uit de voedings- en drankensector, het grootste publiek dat ooit aan dit evenement heeft deelgenomen, zei ze dat technologie de drijvende kracht achter het succes van Ocado is geweest en het bedrijf in staat heeft gesteld om de snelle groei van het online-winkelen in de afgelopen 12 maanden te volgen.
Bron: grocerytrader.co.uk 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven