Frans Cool, Cool Paul

"Lagere Belgische uienvoorraad zal prijzen doen stijgen”

Tholen – Het Belgische uienseizoen verloopt positief. “We mogen niet klagen”, zegt Frans Cool van bedrijf Cool Paul. “De coronapandemie heeft er niet voor gezorgd dat er minder uien worden gegeten. De markt is eigenlijk normaal voor de tijd van het jaar. De prijzen liggen daarentegen wel op een hoger niveau dan normaal en er kan nog wel een stijging inzitten, omdat al heel veel uien zijn verkocht.”

“Vanwege de droogte van afgelopen zomer hebben we minder tonnen geoogst. Het nadeel van uien telen in België is het bijna niet kunnen beregenen en dat heeft een gevolgen voor de maat. Een ander nadeel is dat veel van de velden in België hellend zijn, waardoor het spuiten tegen schieten wat minder is gelukt. De partijen hebben minder koprot en schimmel, maar het schieten van de uien kan voor wat problemen zorgen”, zegt Frans.

“Desondanks is de markt dit jaar goed. Mooie prijzen, goede vraag en al veel uien verkocht. Normaal kunnen we tot eind mei Belgische uien leveren, maar dit jaar zullen we wellicht vroeger aangewezen zijn op de Nederlandse uien om aan de vraag te voldoen”, besluit Frans.

Voor meer informatie:
Frans Cool
Paul Cool
Bevrijdingslaan 204
9200 Appels
+32(0)52 2154 46
Frans@coolpaul.be 
www.coolpaul.be   

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven