Rolf Weber (Global Producers): "Teelt en export goed verlopen, scheepsvertragingen vormen grootste uitdaging"

Compleet meloenenassortiment uit Costa Rica beschikbaar

Tholen - Sinds week 5 komen er bij Global Producers meerdere keren per week meloenen uit Costa Rica binnen. "Sinds deze week hebben we alle meloenenvariëteiten (gele meloenen, Galia, Cantaloupe, watermeloenen, mini-watermeloenen (Iceboxtypes) en SuperMini's doorlopend beschikbaar tot en met week 20", vertelt Rolf Weber.

Bij Pafru S.A. gelegen in het noorden van Costa Rica aan de Stille Oceaan verlopen de oogst en export volgens plan, maar vanaf het begin van het jaar zijn de scheepsafvaarten in Centraal-Amerika, maar ook de aankomst- en lostijden in de Europese havens moeilijk berekenbaar. "De scheepsvertragingen vormen momenteel het grootste probleem bij het beleveren van de Europese retailers", zegt Rolf Weber.

"De verwachting is dat vanaf begin/medio maart grotere volumes meloenen uit Centraal-Amerika zullen aankomen. Daarbij gaat het uitsluitend om grotere aantallen watermeloenen, aangezien een deel van de producenten de voorkeur heeft gegeven aan de watermeloenenteelt en ook de gebieden waar bij het begin van het seizoen door de storm niet geplant kon worden, alsnog aangeplant zijn." 

Voor meer informatie:
Global Producers B.V.
Venrayseweg 136 B
5928 RH Venlo
T (077) 465 81 00
F (077) 387 48 18
Rolf@global-producers.nl  
www.global-producers.nl      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven