Eerste week van februari 2021

Overzicht kasgroenteteelt Almería

Volgens een rapport over de kasgroenteteelt in Almería met betrekking tot de eerste week van februari (01-07/02/21), opgesteld door de Dienst Studie en Statistiek van het Andalusische ministerie van Landbouw, zijn telers in Níjar doorgegaan met het rooien van lange cyclus gewassen omdat die teelten in de nasleep van de kou van de voorgaande weken niet meer voldoende winstgevend zijn. In de plaats daarvan worden nu gewassen voor de lentecyclus geplant.

In de tomatenkassen was de schade toegebracht door de kou en de regen van de voorbije weken nog altijd zichtbaar.

De aubergines stapten begin januari over op wintermodus, maar in de eerste week van februari waren er weer nieuwe knoppen en bloemen te zien.

Vele courgettes hadden het moeilijk in hun herstel en er waren nog altijd bevroren vruchten te zien. In andere kassen waren er dan weer naoogstproblemen door een teveel aan vocht.

In de komkommerkassen waren er vrij veel korte komkommers. De stijging van de temperatuur en de luchtvochtigheid in de eerste week van februari kan meeldauw veroorzaken.

Op sommige percelen met meloenen en watermeloenen kwamen er al scheuten uit de tunnels piepen. Aangezien de eerste bloemen niet lang meer op zich zullen laten wachten, is het de bedoeling om de bijenkasten al over één of twee weken te halen. Ondertussen werd er nog verder geplant in de kassen.

Het westen van Almería
In de kassen van het westelijke deel van Almería ging men verder met de oogst van alle soorten paprika's én met het rooien van de vroege paprikaplanten. De planten van de puntpaprika en de Lamuyo laat men normaal gezien het hele seizoen staan.

Er werden van alle soorten tomaten geplukt. Men begon al met het verwijderen van de herfstgewassen en de situatie bij de lentegewassen was heel divers: sommige waren net geplant, bij andere kon men al de eerste tomaten oogsten.

Op de percelen met aubergineplanten met een lange cyclus ging men door met oogsten en de opbrengst ging de hoogte in dankzij de temperatuurstijging. Er werden ook nieuwe aanplanten gerealiseerd.

Het komkommerareaal werd uitgebreid met het oog op de voorjaarsoogst, zowel met lange en korte komkommers als van het type slicer.

Bij de courgettes ging men verder met de oogst van de winterrassen. Ook werden enkele vroege aanplanten verwijderd om plaats te maken voor meloenen, watermeloenen of een nieuwe cyclus courgettes.

Het planten van meloenen en watermeloenen, beschermd met een thermisch deken, is van start gegaan. Het gaat om de vroegste meloenen, namelijk Cantaloupe en Galia.

Bron: aenverde.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven