Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Methylchloorpyrifos

Duitsland haalt een partij Spaanse sinaasappelen met hoge MRL’s uit de handel

De Duitse douane heeft een partij Spaanse sinaasappelen uit de handel genomen door een overmatige aanwezigheid van residuen van bestrijdingsmiddelen, zo meldde het Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) op 5 februari. Bij een door de Duitse autoriteiten uitgevoerde analyse werd een concentratie van 0,35 mg/kg methylchloorpyrifos aangetroffen.

Chloorpyrifos is een organothiofosfaat dat als een insecticide met een breed spectrum wordt gebruikt. De Europese Unie verbood het gebruik ervan op 6 december 2019 vanwege het gevaar voor de volksgezondheid.

Deze verbinding stond al langer geboekstaafd als mogelijk toxisch. Een groep onderzoekers van de faculteiten Farmacie, Biochemie en Geneeskunde van de Universiteit van Buenos Aires (UBA), samen met wetenschappers van de Argentijnse Nationale Universiteit van Comahue, hadden het in 2015 al over de noodzaak om het gebruik ervan te herzien, nadat ze hadden gemerkt dat blootstelling aan lage doses chloorpyrifos een risicofactor was voor de ontwikkeling van borstkanker.

Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven