Een (sla)roos voor Valentijnsdag

“Onze rozen zijn nog steeds beschikbaar en ze zijn perfect om te geven op de dag van de liefde. De pandemie heeft alles een beetje veranderd, maar over het algemeen gaat de afzet goed. Onze trouwe klanten bestellen regelmatig en er wordt onderhandeld over nieuwe bestemmingen. De Italiaanse markt heeft het nog altijd zwaar, maar de buitenlandse lopen goed”, zegt Paolo Queruli, eigenaar van La Rosa in het Italiaanse Monselice, Padova.

La Rosa di Padua. (Foto's afkomstig van La Rosa)

“We mogen onszelf gelukkig prijzen. Vertrouwen kun je niet kopen, maar moet je in de loop der jaren winnen. Dat hebben we gedaan en daar plukken we nu de vruchten van. Bovendien proberen wij onze specialiteiten aan de man te brengen op plekken waar zij niet bekend zijn”, vervolgt Queruli.

Het radicchioseizoen va La Rosa loopt nog tot april/mei. Vanaf maart zullen er minder rassen beschikbaar zijn en sommige zullen voortijdig hun seizoen beëindigen. “Op basis van de huidige analyse van de binnenlandse markt zou er gedurende de komende twee maanden een tekort wat betreft aanbod moeten ontstaan. Momenteel is er een overschot, want de consumptie blijft achter. Vanaf maart zal dit, voor bepaalde gewassen, andersom zijn. Met de daaruit voortvloeiende prijzen zal de afzet waarschijnlijk dalen en zal de markt zich stabiliseren.”

La Rosa del Veneto

“Het koude weer, dat de komende dagen zijn intrede zal doen, zou voor bevoorradingsproblemen kunnen zorgen. Daarnaast hebben we ook te maken met een veranderende politieke situatie die wellicht een koerswijziging te weeg kan brengen. Dit zou betekenen dat er mogelijk sprake is van economisch herstel en een heropleving van de consumptie. Daar zien we erg naar uit. Toch blijven wij exploitanten afhankelijk van de mensen en hun consumptie.”

“Onze radicchio-assortiment heeft een nieuw familielid. We kwamen een bepaald soort tegen, een hele mooie. Ze is schitterend, bijna betoverend”, besluit Queruli.

De nieuwe ster in het assortiment

Voor meer informatie:
Paolo Queruli
Az. Agr. La Rosa di Queruli Paolo
via S. Cosma 13/c
35043 Monselice (Padova) - Italië
+39 429 784 809
info@radicchiolarosa.it
www.radicchiolarosa.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven