'Knallende' start van 2021 voor Rockit appeltjes

Rockit is in 2021 begonnen aan 'haar spannendste jaar tot nu toe' met een nieuwe directeur, Mark O'Donnell. Het bedrijf, dat Rocket-apppelen teelt en vermarkt vanuit haar hoofdkwartier in het Nieuw-Zeelandse Hawke's Bay, heeft daarnaast Mark Pay benoemd tot algemeen directeur global sales. 

O'Donnell, die zelf begin januari bij het bedrijf begon, vertelt dat Pay Grant Walsh opvolgt. Hij legt uit dat de functie van algemeen directeur global sales zwaar is maar dat Pay meer dan opgewassen is voor zijn taak. "Mark is al meer dan vier jaar werkzaam bij het bedrijf en hij heeft in die periode een cruciale rol vervuld in het leggen van contacten met klanten in China en meer recent met het uitbreiden van de verkoop van Rockit-appelen in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Hij beschikt over een ruime ervaring in het ontwikkelen van nieuwe markten, het coördineren van productontwikkeling en het opbouwen van samenwerkingen met grote retailers. Daarnaast heeft hij een grote kennis van consumentenmarkten. We zijn blij Mark te kunnen benoemen in deze nieuwe functie, waar hij zijn strategische capaciteiten en vooruitstrevende visie in de praktijk zal kunnen brengen, waarbij hij zal starten met het werven van extra marktmanagers op belangrijke markten."  

Er werd ook een nieuwe algemeen juridisch adviseur aangenomen. Tom Lane zal het team van Rockit in mei 2021 komen versterken. O'Donnell vertelt dat Lane goedt toegerust is om de uitdagingen die Rockit in 2021 en daarna te wachten staan aan te gaan. "Tom brengt een schat aan ervaring mee, zowel op het gebied van beleid als onderhandeling en beschikt over de juiste capaciteiten voor een bedrijf dat haar aandeelhouderschap en beleggersbestand graag uit wil breiden en en nieuwe markten wil betreden."

Na in 2020 ondanks de coronapandemie een recordomzet te hebben behaald, zal Rockit medio 2021 een gloednieuw hoofdkantoor in gebruik nemen in Hawke's Bay. O'Donnell zegt dat het aan het team van Rockit te danken is dat het bedrijf zo weinig last heeft ondervonden van deze internationale crisis. Hij voegt eraan toe dat Grant Walsh hier een belangrijke rol in heeft vervuld. "Sinds Grant in mei 2019 bij Rockit begon, heeft hij gewerkt aan het verbeteren van de relaties met binnen- en buitenlandse telers en heeft hij de afzet van Rockit gedurende de pandemie gecoördineerd. 2021 zal het spannendste jaar voor Rockit worden tot nu toe," zegt O'Donnell. "We werken aan een aantal ambitieuze projecten en met zo'n gedreven team verkeren we in de best mogelijke positie om hier een succes van te maken."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven